10 Şubat 2015 Salı

Tavuk ya da Biftek Sarma: Patates Püresi Eşliğinde



Kızlarr hepinize merhaba
Bugün ister tavukla ister kırmızı etle yapabileceğiniz sarma tarifiyle karşınızdayım. Ben kırmızı etle yapılanı daha çok seviyorum, tavukla da elbet güzel ancak göğüs kısmından yapıldığı için ben de göğüs kısmını pek sevmediğimden antrikotla yapılanı daha çok tercih ediyorum. Tarif isteyenler buyursun:

Malzemelerimiz:

Tavuk sarma için:

  1. Kaç kişiyseniz o kadar dilim tavuk göğsü
  2. Kaşar, çeçil ya da dil peyniri
  3. Salam
  4. Tuz, karabiber
  5. Zeytinyağı
  6. Yumurta
  7. Un
Biftek Sarma için:
  1. Kaç kişiyseniz o kadar biftek
  2. Sarımsak,zeytinyağı,karabiber, kırmızı biber, kekik
  3. Bezelye, havuç,mantar
  4. Salça
  5. Arzu ederseniz üstüne beşamel sos ve kaşar peyniri
Burdaki tek püf nokta etlerin çok iyi dövülmüş ve incecik bir hale getirilmiş olmasıdır. Yukarıda gördüğünüz resimde tavuklarım ne yazık ki çok iyi inceltilmemiş, eve geldiğimde farkettim, dolayısıyla kalın oldu, zaten göğüs kısmı yutulması zor bir kısım, siz dikkat edin.
Kırmızı etlerin bir gün önceden baharat, sarımsak ve zeytinyağına bulanıp dolapta bekletilmesi gerekiyor. Tavukta böyle bi şeye gerek yok. Tavuk etine direk karabiber ve tuz döküp sarma işlemine geçebilirsiniz.  İnceltilen etlere iç malzemelerini koyup kenarlarını da içindekilerin çıkmaması için kapatıp sarma sarar gibi sarıyoruz. İç malzemeleri isteğinize göre değişebilir. Ne koymak istiyorsanız koyabilirsiniz ben en yakışanları yazdım. Açılmamaları için kürdanlar batırıyoruz.

Tavuk sarmayı önce una sonra yumurtaya batırıp bir tavada kızıdırılmış zeytinyağında arkalı önlü rengi değişene kadar kızartıyoruz. Sonra önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk kadar pişiriyoruz.

Biftek sarmada ise yine zeytinyağında arkalı önlü kızartıp başka bir tencereye alıyoruz ve salçalı suyun içinde pişiriyorsunuz. İsterseniz pişirdikten sonra üstüne beşamel sos ve kaşar rendesi koyup fırına verebilirsiniz. Afiyet olsun :)

5 yorum:

  1. Göğüs etini ben de sevmem,antrikot iyi olur ama.Cok lezzetlidir eminim. eline sağlık: )

    YanıtlaSil
  2. Tam bir tavuk bağımlısı olaraktan çoook lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık canım.Bloğunu hemen takibe aldım bile.Banada beklerim

    YanıtlaSil
  3. zeynepcim ben gülnur canım blogunun sıkı takipçisiyim:))telefon numaranı değiştirmişsin sanırım aradım ulaşamadım yeni numaranı gönderirse sevinirim..

    YanıtlaSil
  4. zeynepcim benim google hesabım yok eşimin hesabından bloguna kayıt oldum harun karamanlı yorumları bana ait:))

    YanıtlaSil