27 Şubat 2015 Cuma

Fırında Kuzu Tandır



Nefis bir et yemeği tarifi arayanlara duyurulur.. Ağızda dağılan, lokum kıvamında,yağları çıtır çıtır kızarmış, baharatlı ve bol sarımsaklı, yemelere doyamayacağınız, hem de yapımı çok basit sadece pişmesi uzun süren bir tarif. İnanın beklediğinize değecek. Biz eşimle oturup öyle bir yedik ki ertesi gün yine kuzu tandır mı yapsak diye söylenmeye başladık. Tadı damağınız kalacak, aklınızdan çıkmayacak bir tarif. İşte malzemelerimiz:

  1. 1 adet kuzu kol (bütün)
  2. Sıvıyağ
  3. Tuz
  4. Karabiber
  5. 1 baş sarımsak
  6. 2 yemek kaşığı tereyağ
  7. Patates
  8. Kürdan
  9. Havuç
  10. Aliminyum folyo

İlk işimiz fırını açmak olacak. Fırınımız önceden ısınmaya başlasın. Öncelikle etinizin altına ve üstüne bir bıçak yardımıyla kesikler atın.Sonra sıvıyağ, tuz ve karabiber ile bir güzel etimizi ovalayın.Eti fırın kabına koyun ve altına ve üstüne soyduğumuz sarımsaklardan yerleştirin. Patatesleri yıkayıp ortadan ikiye bölün ve kabuklarıyla birlikte etin yanında yerini alsın. Patatesleri de tuz ve zeytinyağı ile ovun. Havuçlar ne diye soracak olursanız havuçları aliminyum folyonun ete değmemesi için kullanacağız, bu durumun sakıncalı olduğunu siz de duymuşsunuzdur ancak hava almaması ve kapalı olarak pişmesi için de aliminyum folyodan başka çaremiz yok :) Havuçları yuvarlak olarak dilimleyin. Etin üzerine kürdanlar saplayın ve kürdanların üzerine havuç dilimlerini saplayın ki aliminyum folyoyu tutsunlar. İşlem tamam olunca aliminyum folyoyla bir güzel sarın. Fırında tam 2,5 saat pişirin. Süreye tam uymanız tavsiye edilir. Aksi takdirde sert olabilir. 2,5 saat sonra aliminyum folyoyu çıkarın ve üzerine tereyağınızı koyun, üstü açık şekilde üzeri hafif kızarsın diye15-20 dakika daha pişirin. Etimiz hazırr, afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder