10 Şubat 2015 Salı

Dereotlu Poğaça



İşte çok beğenilen ve talep gören poğaçalarımın tarifiyle karşınızdayım. Çok beğenildi, çok tarif isteyen oldu, yumuşacık ağızda eriyen bir poğaça istiyosanız malzemelerimiz:

  1. 125 gr sanayağı
  2. Yarım su bardağı sıvıyağ
  3. Yarım su bardağı yoğurt
  4. 1 yumurta(üzerine yumurta sarısı sürmek için 1 yumurta daha)
  5. 1 tatlı kaşığı silkme (dolu dolu değil) tuz
  6. 1 paket kabartma tozu
  7. 1 orta boy patates( minik minik küp şeklinde doğranmış)
  8. 1 tutam dereotu
  9. Alabildiği kadar un
  10. Üzeri için susam
Sanayağı eritelim. Patates ve dereotu hariç iğer bütün malzemelerimizi de üstüne ekleyip göz kararı unu yavaş yavaş ekleyelim. Kulak memesi kıvamında olunca patates ve dereotunu da koyalım.Patates çiğ konacak. Elimizle yuvarlaklar oluşturup üstüne yumurta sarısı sürelim ve susam dökelim. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim.İsterseniz şekil verip  üstünü hava almayacak derecede kapalı muhafaza ederseniz bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz. Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. Dereotlu poğaçayı ilk kez istanbulda bir pastaneden almış ve çok beğenmiştim.Eskileri hatırlattın bana eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Çekilişime mutlaka bekliyorum :) http://locosmetico.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil