Selammm
Dışardaki kadar lezzetli pide ya da lahmacunlar yapmak ister misiniz. İstediğiniz zaman lahmacun istediğiniz zaman pide şeklinde yapabilirsiniz. Malzemelerimiz aynı.
Hamuru için:
- Ilık su
- Toz maya
- Un
- Tuz
İç harcı için:
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 avuç ince kıyılmış maydonoz
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 2 çorba kaşığı kadar su
Hamurumuzu hazırlarken mayamızı ılık suda eritelim ve öyle hazırlayalım. Ölçüleri göz kararı yapıyorum. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve mayalanması için üzerini örtüp bekleyin. Ben kaloriferin üzerinde bekletiyorum, yarım saatte çok güzel kabarıyor.
İç malzemelerimizi de elimizle bir güzel yoğurduktan sonra kabaran hamurumuzu alıp küçük parçalar koparıyoruz. Pide yapacaksanız o parçaları uzunlamasına merdaneyle açıp içine iç harçtan bol miktarda koyun ve kaşığın tersiyle yayın, kenarlarından kapatarak pide şeklini verin. Yok lahmacun diyorsanız yuvarlak bir şekilde açın, kenarlarını kapatmayın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Eğer pide tercih ettiyseniz fırından çıkınca kenarlarına tereyağı sürün. Kızarmış şekilde istiyorsanız fırına koymadan önce kenarlarına yumurta sarısı da sürebilirsiniz. Hatta kıymalı pidenizin içine yumurta da kırabilirsiniz. Tercih meselesi. Herkese afiyet olsun :)
Iımmmhh harika görünüyor, ellerine sağlık ;))
YanıtlaSilBu arada bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım ;) Bana da beklerim :) Sevgiler..
Pide hamuru tarifi arıyordum ben de teşekkürler
YanıtlaSilmerhaba canım bloğunu keşfettim bende bloğuma bekliyorum ve seni bloğumdaki 8 Mart hanımeli hediyeleşme etkinliğine davet ediyorum katılırsan çok sevinirim :D sevgilerle
YanıtlaSilEline sağlık.
YanıtlaSil