16 Şubat 2015 Pazartesi

Çilekli Pasta




Ohhh çilekli pastayı da seviyorsanız eğer kızlar, mis gibi bir tarif karşınızda. Buram buram çilek kokuyor. Hep çikolatalı olmasın ama di mi.. İşte tarifimiz:

Keki için:

  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 su bar. un
  4. Yarım çay bar sıvı yağ
  5. 1 kabartma tozu
  6. 1 paket vanilya
Not: Benim kelepçeli kalıbım hafif büyük olduğundan kabarma problemi yaşamamak için malzemelerin 1 buçuk katını kullandım. Siz de kalıbınıza göre malzemeleri artırabilirsiniz. Küçük bir kalıbınız varsa problem olmayacaktır.

Muhallebisi için:

  1. Yarım lt süt (2 buçuk su bardağı)
  2. Yarım su bardağı şeker
  3. 1 fincan un
  4. 1 paket vanilya
  5. 1 paket çilekli krem şanti
Süslemek için:
  1. 2 paket çilekli krem şanti
  2. 1 su bardağı süt
  3. Çilek ve çeşitli şekerlemeler

Önce kekimizin tüm malzemelerini karıştırıp kelepçeli kalıba döküyoruz ve önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Kekimiz soğuyunca ortadan ikiye bölüyoruz.

Başka bir tencerede muhallebizimizi hazırlamak için krem şanti hariç tüm malzemelerimizi karıştırıyoruz ve muhallebimizi yapıyoruz. Muhallebi soğuyunca içine toz çilekli krem şantiyi döküyoruz ve güzelce çırpıyoruz. Ortadan ikiye böldüğümüz kekin arasına bu çilekli muhallebimizi koyuyoruz. Pastanın arasına da çilek koymak isterseniz yıkayıp dilimlediğiniz çileklerden de koyabilirsiniz. Ben bol çilekli olsun istedim ve arasına da koydum.

Kekin diğer yarısını da üstüne kapattıktan sonra süsleme işlemine geçebiliriz. Sütle çırptığımız çilekli krem şantimizle bir güzel pastamızı kaplıyoruz. Üzerine çilek dilimleri ve şekerlemelerden koyuyoruz. Ben yanlarını da şekerlemelerle kapladım. Çok da güzel oldu. İşte pastam :)




Herkese afiyet olsun :)

1 yorum: