11 Haziran 2015 Perşembe

Burçak Bisküvili Tatlı





Kızlarrrrrrr bence bu tatlıya bayılacaksınız.Bu burçak bisküvi de olmasa ne yaparmışız bilmiyorum hani.
Bir tanesi yetmiyor, ikişer beşer yiyorsunuz vallahi. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum yani söylemesi. Malzemelerimiz:


  1. 2 paket burçak bisküvi
  2. Bol damla çikolata
  3. Süt
  4. Hindistan cevizi
Kreması için:
  1. 1 yumurta
  2. 1,5 su bardağı süt
  3. 2,5 yemek kaşığı şeker
  4. 1 kaşık un
  5. 1 kaşık nişasta
  6. Vanilya
Öncelikle kremamızı yapıyoruz. hepsini karıştırıp pişirin ve soğuması için bekelyin. Soğuması çok önemli çünkü içine damla çikolata koyacağız, erimesin. gerekirse buzdolabında soğutun. İçine çikolataları da ekledikten sonra iki bisküvi arasında bir tatlı kaşığı kadar krema koyun ve bisküviyi hafif bastırarak kapatın. Kenarlarından çok taşarsa kaşık yardımıyla alın. Sonra bisküvileri bu şekilde süte batırın ve hindistan cevizine bulayın. Eğer hindistan ceviziniz çok ıslanırsa ve bisküvilere yapışmamaya başlarsa işlem bittikten sonra tekrar kuru bir hindistan cevizine batırın ya da üstüne dökün. Buzdolabında iyice soğutun. Ağzına gelen çıtır çıtır çikolatalar ile bu lezzet şölenini yaşayın. pratik olması açısından misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. ben bunu denediim. burçak yoktu, yulaflı ile yaptım ama çok güzel oldu gerçekten. çok teşekkürler tarif için. özellikle fırınsız tatlı yapmaya çalışan beni çok mutlu etti :)

    Nail Art in Wonderland

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim ben de yulaflı deneyim o zaman bir dahakine bakalım nasıl olcak :)

      Sil