10 Haziran 2015 Çarşamba

Tavada Paçanga Böreği



Paçanga böreğini sevenler bir de tavada deneyebilirsiniz. Hem yapımı daha kolay, hem de aynı lezzette. Malzemelerimiz:
  1. 2-3 adet yufka
  2. 300 gr pastırma
  3. Kaşar peyniri rendesi
  4. İsteğe bağlı domates ve sivri biber
Sıvı harcı için:

  1. 1 adet yumurta
  2. 1 bardak süt ve biraz zeytinyağı

Böreğimizi yapmadan önce isterseniz pastırmayı çok pişmiş severim derseniz bir tavaya zeytinyağı koyup pastırma domates ve biberlerinizi soteleyebilirsiniz. Ben çiğden koyuyorum. 

Bir teflon tavayı önce yağlıyoruz. Bir adet yufkayı kenarları tavadan taşacak şekilde tavaya yerleştiriyoruz. Üstüne sıvı harcımızdan sürüyoruz. Yine diğer yufkamızı alıp yırtarak,parçalayarak bir kat olacak şekilde üstüne yerleştiriyoruz. Yine sıvı harcımızdan koyuyoruz. Pastırmalı iç harcımızdan ve kaşar rendemizden koyuyoruz. Kalan yufkamızdan yine parçalarak kopararak üstünü kapatıyoruz. Yetmezse 3. yufkamızdan da koyabilirsiniz. Yine sıvı harcımızdan koyuyoruz. Ve son olarak en alttaki yufkamızın kenarları ile üstünü kapatıyoruz.



Yani bir kat yufka ve üstüne sıvı harç sürülmek kaydıyla toplamda 4-5 kat yufka olmalı. 5 katı geçmemeli yoksa kalın olur. Sıvı harcımız arttıysa en üste tamamını dökerek yufkamızı kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.Altını sürekli kontrol edelim ve piştiğinde bir tencere kapağı yardımıyla ters yüz ederk diğer tarafını da pişiriyoruz. Sıcak olarak yiyoruz. Afiyet olsun :)


5 yorum:

  1. çok basit çok pratik ama ben yaptım mı böyle olmuyor işte :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluyodur cnm oyle demeyin size oyle gelmiyordur bence cok becerikli duruyorsunuz :)

      Sil
  2. Oyy süper görünüyor...Ellerinize sağlıkk

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık çok leziz gözüküyor:)

    YanıtlaSil