Ramazan sofralarınızı şenlendirecek fırın sütlaç tarifimiz için malzemelerimiz:
- Yarım su bardağını biraz geçecek kadar pirinç
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Pirinç unu(1 küçük paket, yaklaşık 2-3 silkme çorba kaşığı kadar)
Sütlaç hazırlamak zor derler ama bana göre en kolay tatlılardan biri, öncelikle pirinçlerimizi yıkayıp çok az suda haşlıyoruz. Dikkat edin pirinçler tencereye yapışmasın suyu biterse azıcık daha su ilave edebilirsiniz. Ancak pirinçleri de çok pişirmeyin, lapa gibi olmasın. Diri kalsın. Azıcık haşladıktan sonra üzerine sütü ve şekeri ilave edip, bir güzel kaynatın. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edin kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Bir kasede pirinç ununu suyla karıştırın ki iyice özümsensin.Sonra bu karışımı da tencereye ilave edin. Pirinçleri pişene kadar kaynatın ki bir kaşık yardımıyla pirinçlerin pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
Pişmiş olan muhallebiyi kaselere dağıtın. Fırın kabınızın içini kaselerin yarısını geçecek kadar suyla doldurun ve kaseleri bu suyun içine koyun. Fırınınızın üst ızgara bölümünü açın ve üstü kızarana kadar pişirin. Bazıları sütlaca yumurta kırıyor, benim tarifimde yumurta yok. Yumurta olmadan da üstü kızarabiliyor bilginize. Afiyet olsun :)
En sevdiğim tatlılar listesinde ilk sıralarda yer alır fırında sütlaç. Ellerine sağlık oldukça güzel görünüyor.
YanıtlaSilEşim çok sever firin sütlacı.Ben de sık sık yaparım ellerine sağlık.
YanıtlaSilTesekkurler kizlar ;)
Sil