22 Haziran 2015 Pazartesi

Dana Antrikot



Özel gün yemeklerine bayılırım, çünkü içinde mutlaka et vardır :) Şaka bir yana tam bir etkolik olarak Allah sonumuzu hayır etsin. Etsiz bir yaşam düşünemiyorum desem yeri. İlla sebzeler de dahil içinde bi et, kıyma, tavuk olcak.Sanki sadece sebze yesem doymuyorum. Neyse gelelim bugünkü tarifimize. Dana antrikot severler iyi bi antrikot nasıl pişirilir sizlerle paylaşacağım. Çok kolay bir tarif, hadi yapılışına  bakalım. 


Öncelikle etlerimizi alırken bir güzel  dövdürelim, ne kalın ne de ince olsun, kasaplar zaten onu çok güzel ayarlıyorlar.Bir de eti alırken yağlı olmasına, mermer gibi aralarında yağların olmasına dikkat edin, lezzetin göstergesidir.


Etlerimizi zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile bir güzel harmanlayıp dolapta 1 saat kadar bekletin.


Dinlenen etlerimizi dolaptan çıkaralım. Bir tavayı yağ koymadan iyice ısıtalım. Kızgın tavamıza etlerimizi koyalım ve arkalı önlü renkleri değişinceye kadar (yaklaşık 5 dk)  bekletelim. Bu işleme mühürleme diyoruz, yani pişirmeden sadece yüzlerini kızartıyoruz. Mühürlenen etlerimizi alıyoruz. Başka bir tavada zeytinyağında az miktarda bir un kavuruyoruz ve daha sonra 1 kaşık kadar salça ekliyoruz. Üstüne su ilave ederek salçalı bir sos hazırlıyoruz. Bu sos kaynamaya başlayınca  içine etlerimizi koyup kapağı  kapalı yaklaşık 15 dk kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Etleriniz lokum gibi yumuşacık olacaktır. Diğer lezzetli bir et yemeği olan kuzu kol tarifi için buraya tıklayabilirsiniz. Afiyet olsun :)



1 yorum:

  1. Ohh ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Eminim çok da lezzetli olmuştur

    YanıtlaSil