25 Haziran 2015 Perşembe

Ramazan Pidesi



Ramazan geldi hoş geldi, bize sıcacık pideler getirdi. Her gün gidip pide almak yerine, kendi pidenizi kendiniz yapmaya ne dersiniz. İşte ramazan pidesi tarifim, sıcacık poğaça tadında sizlerle:

  1. Un (Yarım kilo kadar)
  2. 1 paket kuru maya
  3. 1 tatlı kaşığı tuz
  4. 2 tatlı kaşığı şeker
  5. 1 su bardağı ılık süt
  6. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  7. İsteğe bağlı 1 çay kaşığı mahlep
  8. 1 adet yumurta
  9. Susam ve çörek otu

Ilık sütte mayayı eritin, un, tuz, şeker, yağ ve mahlebi bir kaba koyup ortasını açın ve ortasına sütü dökün.Malzemeleri bir güzel karıştırın ve çok yumuşak bir hamur elde edin. 1 saat kadar hamuru mayalandırın. Mayalama işlemi bitince hamuru ikiye bölün. Bu tarifimizden 2 adet pide çıkıyor, siz isterseniz malzemelerin yarısını kullanarak 1 adet pide çıkarabilirsiniz.

Her hamuru oklava ya da merdane yardımıyla çok da ince olmayacak şekilde açın. Yumurtanın sarısını su ile sulandırarak hamurun üzerine sürün. Elinizle ya da bir tahta kaşıkla önce bir daire çizin ve dairenin ortasına tahta kaşık yardımıyla baklava dilimleri deseni çizin. Üzerine bolca susam ve çörek otu dökün. Yaklaşık 20-25 dk fırında pişirin. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder