25 Ekim 2014 Cumartesi

Waffle


Sıcak sıcakkk waffle tarifiyle karşınızdayım. Henüz fırından yeni çıktılar, az önce yaptım ve mis gibi kokuyorlar. Evde bu kadar lezzetli waffle yapılabileceğini düşünmezdim. Denemek isteyenler için dışardakilerden bi farkı yok benden söylemesi.

Malzemelerimiz:


  1. 2 yumurta
  2. 1 yemek kaşığı toz şeker
  3. 1 paket kabartma tozu
  4. 1 paket vanilya
  5. 1 çay kaşığı tuz
  6. 1,5 su bardağı un
  7. 1 su bardağı süt
  8. Çeyrek su bardağı sıvıyağ
  9. Sevdiğiniz meyveler
  10. Çikolata sos 
Süslemeleri dilediğiniz gibi yapabiliyorsunuz o kısmına girmeye pek gerek yok sanırım :) Gelelim waffle yapımına. Bilindiği gibi yumurtalar şekerle çırpıldıktan sonra diğer malzemelerin de hepsi dökülüp bir güzel karıştırılıyor. 


Ve kalıplara dökülüyor. Evde waffle makineniz ya da tost makinenizin waffle aparatı varsa ne ala. Benim yok. Ben tupperwarein yeni çıkardığı silikon waffle kalıplarını kullandım, böylelikle ilk kez de denemiş oldum.


 Elimde tek bir kalıp olduğu için malzemelerin yarısını kullandım anca oldu. Waffle ı teflon tavada yapanlar da varmış ama görüntü açısından en iyi sonuç kalıplar tabi ki. Kalıplara paylaştırdıktan sonra yaklaşık bi 10-15 dk üstü kızarana kadar pişirdim. 


Silikon olduğu için üstü kızaran waffle ları silikondan çıkarıp ters çevirdim ve bu yüzü de kızarana kadar bekledim. Gerisi zaten size kalmış. Tadı mükemmel. Herkese afiyet olsun :)

2 yorum: