16 Ekim 2014 Perşembe

Ton Balıklı Makarna



İşte geldikkkk uzun zamandır bahsettiğim ve en sevdiğim makarnaya. Ton balıklııı makarna :) İlk denediğimde bayıla bayıla yediğim ve o günden sonra sürekli yaptığım favori yemeğim oldu. Yapımı kolay olduğundan bekar işi diyorum. Yemek yapamadığım günlerde en büyük kurtarıcım. Denettiğim herkes güzel evet işte diyerek başladı, bir haftaya kalmadı canım çok diyerek tarifini aldı :) İster spagetti ister fiyonk her türlü makarnayla deneyebilirsiniz. 

Malzemelerimiz:

  1. İstediğiniz miktarda makarna
  2. Konserve ton balıklı makarna (1 kişi için 1 büyük ton balığı)
  3. 3-4 diş sarımsak
  4. Salça
  5. Tuz, karabiber
  6. İsteğe bağlı maydanoz
Makarnamızı haşladıktan sonra balığımızı yapmaya başlıyoruz. Bir teflon tavaya konserve ton balığını döküyoruz. Ben yağıyla birlikte koyuyorum, size fazla yağlı geliyorsa birazını dökebilirsiniz ama yağı mutlaka olsun. Sarımsakları rendeleyip ya da doğrayıp içine koyuyoruz ve ocağın altını açıp sarımsaklarla birlikte ısıtıyoruz. Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça ilave ediyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Tuz ve karabiberimizi de ekliyoruz. Ocaktan aldıktan sonra maydanoz  ilave edebilirsiniz. Makarnamızın üstüne döküp afiyetle yiyoruz :)

1 yorum:

  1. Harika görünüyor, ton balığına zaten bayılırım. Muhakkak deneyeceğim ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil