10 Eylül 2014 Çarşamba

Hünkar Beğendi



Akşam akşam canım bu yemeği nasıl çekti bilmiyorum ama yapımı çok zor olmadığından 1 haftalığına ziyaretime gelen kardeşimle hemencecik hazırlayıverdik hünkar beğendimizi. Patlıcan sevmeyen kardeşim sanırım artık patlıcan yiyebilcek. Tatmak ve damak zevkime güvenerekten denemek isteyenler için tarifimiz:

Malzemeler:

  1. 2 adet patlıcan
  2. Yağ,un ve süt karışımından oluşan beşamel sos
  3. Kaşar peyniri
  4. Tuz, karabiber
  5. 1 adet soğan
  6. 3 diş sarımsak
  7. 1 kaşık salça
  8. Kavurma (ben dışardan hazır kavurma alıyorum, evde hazırlarsanız daha güzel olur)
Patlıcanlarımızı ocakta bir güzel közleyelim. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup ince ince doğrayalım. Beşamel sosu artık hepimiz bildiğinden tarifini yazmıyorum.Beşamel sosumuzu yapıp ( yaklaşık 2 bardak süt ile hazırlıyorum) içine patlıcanlarımızı ilave edelim. Tuzu ve karabiberi döktükten sonra kaşar peynirlerimizi göz kararı ekleyelim.Kaşarlar eriyince ocağın altını kapatalım.

 Beğendimiz bir köşede beklerken diğer bir tavada yağımızı koyup doğradığımız soğan ve sarımsaklarımızı bu yağda kavuralım. Pembeleşince kavurmamızı ekleyip ısıtalım. Salçamızı ekleyip karıştıralım, tuz ve karabiberi de ilave edelim. Ocağın altını kapatalım. Beğendimizi bir tabağa koyup üstüne harcımızı dökelim. Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Merhaba,

    keşfettim geldim.
    bana da beklerim.

    sevgiler.

    burcuaynd04.blogspot.com

    YanıtlaSil