Çocukluğumdan beri çok sevdiğim tatlılardan biri irmik tatlısı. Hem yapımı zahmetsiz, hem de lezzetli. Hele bir de böyle lokum gibi minik minik yapılırsa daha bir lezzetli işte malzemelerimiz:
- 10 kaşık irmik
- 1 lt süt
- 8 kaşık şeker
- 2 paket vanilya
- Kakaolu bisküvi ( petibör olmasın, kalın olanlardan olsun)
- Tarçın ya da hindistan cevizi
Bisküvi hariç diğer malzemelerimizin hepsini karıştırıp muhallebimizi yapıyoruz. 2-3 dk kısık ateşte kaynatıp altını kapatıyoruz.Burda önemli olan irmik tatlısı pişerken sürekli çırpıcı ile karıştırmak ki pütür pütür olmasın. Borcamımızı ıslatıp muhallebimizin yarısını döküyoruz. Hemen sıcakken bisküvileri diziyoruz, üstüne kalan sıcak muhallebimizi döküyoruz. Üstü soğuyunca hemen kapatalım ki imik tatlısı bekleyince üstü sararıyor ve sertleşiyor.Dilimleyelim. Soğuk servis edelim. Üstünü tarçın ya da hindistan ceviziyle süsleyelim. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder