1 Eylül 2014 Pazartesi

Mantar Çorbası



Marketlerde görürdüm de bunu evde yapamayız mı acaba diye düşünürken bir gün çok sevdiğim bir arkadaşımın bu çorbayı yapmasıyla sorularım cevaplanmış oldu. Artık bu çorbayı her içimde çok sevdiğim bu arkadaşım geliyor aklıma. Lezzeti denemek için malzemelerimiz:


  1. 1 su bardağı doğranmamış mantar(yaklaşık 6 adet orta boy mantar)
  2. 1 su bardağı süt
  3. 2 çorba kaşığı un
  4. Zeytinyağı
  5. 1 adet bulyon
  6. Tuz, karabiber
  7. Su
Bulyonda nerden çıktı demeyin. O olmayınca bu yemek bi eksik kalıyor sanki :( Mantarlarımızın kabuklarını soyup saplarını çıkarıyoruz. Ve küp küp doğruyoruz. Bir tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince unumuzu ilave edip kavuruyoruz. Kavrulma kokusu gelince sütümüzü ekleyip muhallebi kıvamına getiriyoruz. Üstüne suyumuzu ilave ediyoruz. Ben yaklaşık 4,5 su bardağı koyuyorum, siz kendi kıvamınıza göre ayarlayabilirsiniz. Kaynamaya başlayınca tuzumuzu, karabiberimizi, bulyonumuzu ilave ediyoruz. Burda püf nokta mantarların üstüne suyu eklediğimizde tavadan çelik bir tencereye almak. Çünkü mantarlara bulanan unun topak topak olmaması ve mantarlardan ayrılması için el çırpıcısı ile iyice çırpmak. Çırpmadığımda gerçekten topak topak oluyor ve ağızda hoş olmayan unlar ortaya çıkıyor :) Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder