24 Eylül 2014 Çarşamba

Çikolatalı Muffin ( Cupcake)


Geçenlerde aldığım minik muffin ya da cupcake her neyse bence ikisi de aynı şey :P denemek için kahvaltıya gelen arkadaşlarım bir bahanesi oldu. Çok da güzel oldu :) Kalpli muffin kalıplarıma minik derken bunların yanında onlar kocaman kaldı ve yüzüne bile bakılmadı :) Tek lokmalık hopp ağza atış bence daha lezzetli yapıyor bu minik kekleri. Tek önemli nokta büyüklere nazaran daha çabuk pişiyor. Bence çabuk pişmesi de bir avantaj. Amannn zor değil mi tek tek minik kplara doldurmak diyenlere hayırr değil, çay kaşığıyla hemencecik yapabilirsiniz. Tarifimizde pek çok minik kekcikler çıkacak, yok uğraşamam diyenlere silikon kaplardan 9 adet muffin çıkıyor söylemesi. İşte tarifimiz.


Malzemelerimiz:
  1. 1 yumurta
  2. 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  3. 1 çay bardağı sıvıyağ
  4. 2 tepeleme çorba kaşığı kakao
  5. Yarım su bardağı süt
  6. 1 su bardağı un
  7. 1 paket vanilya
  8. 1 paket kabartma tozu
  9. Süslemek için şekerlemeler
  10. Çikolata sos
  11. İsteğe bağlı süslemede kullanılacak krem şanti

Şunu belirtmeliyim ki hani marketten aldığımız o ıslak kekler var ya işte bunlar da o kekler kadar lezzetli ve yumuşacık. 

Tabi ki ilk yapmamız gereken oda sıcaklığındaki yumurtayı ve şekeri iyice çırpmak. Sonra yağ, süt eklenir. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, kakao, vanilya karıştırılır ve diğer malzemelere eklenir. Uğraşamam derseniz direk de ekleyebilirsiniz. Çok cıvık olmayacak hamurumuz. Tarifde malzemelerin ölçüleri tam. Ama bardak ölçülerimiz uyuşmazsa ve çok cıvık olursa az daha un ekleyebilirsiniz.  Sonra kalıplarımızın yarısına kadar doldurabilirsiniz. Yarısını geçmesin çünkü kabarınca taşabiliyorlar. Ben kağıt muffin kalıplarını ekstra bir silikon kalıp içersine koymuyorum, ancak tek kağıt da kullanmıyorum. Muffin kağıtlarını ikişerli koyuyorum ki kekin cıvıklığından dağılmasın. Pişerken başında beklemeniz tavsiyem. Küçükler hemencecik pişiyor büyükler 20 dk yı bulabiliyor. Bıçak batırıp kontrol edin ki hamur bulaşmıyorsa pişmiştir. Üstüne çikolatalı sos döküp süslerseniz daha yumuşak olacaktır. Ben normal cupcake kremalarını denedim ancak labne tadını sevmedim. Dilerseniz kakaolu krem şantiyle de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)









2 yorum: