20 Ağustos 2014 Çarşamba

Cheesecake



Merhabalar
Bloğumun ilk tarifi olarak sizlerle eşimin  de çok severek yediği ve benim de keyifle yaptığım bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum. Meyve soslu cheesecake. Ben öyle malzemeleri her yerde bulunmayan yapımı zor antin guntin tarifleri sevmiyorum. Netice ulaşılması kolay ve damak zevkime uymalı. Cheesecakemin yapımı zor gibi gözükse de aslında çok pratik bir tatlı. Eşimin favorisi ve gerçekten cafelerde yediğimiz kadar lezzetli. Lafı fazla uzatmadan tarifimize geçelim :)

Tarimiz için kelepçeli kalıba ihtiyacımız olacak.

     Malzemelerimiz:



  1. 2 paket burçak bisküvi
  2. 80 gr tereyağı
  3. 500 gr labne 
  4. 1 kutu krema
  5. Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
  6. 2 yemek kaşığı un
  7. 1 paket vanilya
  8. 1 çorba kaşığı limon suyu
  9. 3 yumurta
  10. Meyveli sos(siz isterseniz çikolatalı ya da farklı bir sos kullanabilirsiniz)
Öncelikle bisküvilerimizi kırarak eritilmiş tereyağı ile kelepçeli kalıbımızda iyice yoğuruyoruz. Un ufak olup kıvama geldikden sonra elimizle bastırarak kalıbımızın tabanına yayıyoruz ve kalıbın şeklini veriyoruz.



Dolgumuz için bir kapta labne, krema ve şekeri iyice çırpıyoruz. Tavsiyem mikserle değil elinizle çırpmanız. Çünkü makineyle biraz cıvıklaşabiliyor. Daha sonra un, vanilya ve limon suyumuzu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. En son olarak da yumurtalarımızı ilave ediyoruz. Burda püf noktamız yumurtaları tek tek ilave etmek. Yani bir yumurta kırıp iyice çırpıyoruz sonra diğer yumurtamızı koyuyoruz.. Dolgumuz hazır olduktan sonra hazırladığımız kelepçeli kalıbımızın üstüne döküyoruz. 



Fırına koymadan önceki püf noktamız ise mutlaka üstünü aliminyum folyo ile kaplamak. Çünkü üstü yanabiliyor. Kaplamamıza rağmen kenarlarının hafif yandığını görceksiniz ama bu tatlımıza ayrı bir lezzet katıyor.45 dk fırında pişirden sonra fırınınızı kapatın ve kapağını açıp tatlıyı bir 45 dk daha içeride bekletin.Sürelere tam olarak uymanız tavsiyemdir. Sonra tatlımızın ağzını açıp soğumaya bırakabilirsiniz. Görüntü harika.




Üstü soğuduktan sonra hazır meyve soslarından hazırlayıp üstüne dökebilirsiniz. Benim favorim orman meyveleri sosu. Ama limonlu ve çikolatalısı da güzel oluyor. Dolgusu başta cıvık gibi gelse de korkmayın buzdolabında bekledikçe dolgunlaşıyor. Tavsiyem 1 gece dolapta bekledikten sonra yemeye başlamak.Tupperware pasta kalıbında saklarsanız uzun süre taze kalacaktır. Benim kelepçeli kalıbım biraz büyük olduğu için dolgusu daha ince oluyor. Siz daha küçük bir kalıba sahipseniz dolgusu daha kalın ve güzel olacaktır. İşte tatlımız. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ellerine saglık zeynepcim:)Masanda mor yaaa Off bende böyle bir masa istiyorum ama bulamadım :)

    YanıtlaSil
  2. Cheescake bende denemiştim çok lezzetli görünüyor sizin ki de :)
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil