20 Ağustos 2014 Çarşamba

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna


Tekrardan kocaman merhabalarrrr

Güzel bir tarifle yeniden karşınızdayım. Parmaklarınızı yiyeceğinizden emin olabilirsiniz. Valla o kadar leziz ki eşimle ben şu gördüğünüz borcamdaki tüm yemeği anında tükettik. Sıcak tüketmeniz tavsiyemdir. İşte tarifimiz.


Malzemelerimiz:
  1. Fiyonk makarna(borcamınıza göre miktarını ayarlayabilisiniz. Ben çeyrek paket makarna kullandım)
  2. 250 gr kıyma (yine kalıbınıza göre miktarı azaltabilir ya da artırabilirsiniz)
  3. 1 adet soğan
  4. 4 diş sarımsak
  5. 1 yemek  kaşığı salça
  6. Zeytinyağı, tuz, karabiber
  7. Kaşar peyniri
  8. Beşamel sos 
  9. 1 adet yumurta
  10. İsteğe göre maydonoz
Makarnalarımızı bir tencerede haşladıktan sonra soğuk suya tutup bir köşede suyunu süzmesi içine bekletiyoruz. Çok haşlamınıza gerek yok çünkü fırında da pişecek. Diğer bir tavada zeytinyağımızı kızdırıp doğradığımız soğanları ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. sonra kıymamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. en son olarak da salçamızı, tuzumuzu, karabiberimizi ekleyip kavurma işlemini tamamlıyoruz. İsterseniz içine kavurduktan sonra maydonoz da ekleyebilirsiniz.



Ana malzemelerimiz hazırladından sonra beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Artık beşamel sosu bilmeyen kalmamıştır heralde. Tereyağında kavrulan unun üstüne süt ekleyerek beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.

Bir kapta yumurtamızı güzelce çırptıktan sonra haşlanmış makarnalarımızı üstüne döküp yumurtaya buluyoruz. Sonra beşamel sosumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Çok az miktarda kaşar peyniri de rendeledikten sonra makarnalarımızın yarısını yağlanmış borcama döküyoruz. Üstüne kıymalı harcımızı koyup kalan makarnalarımızı da üstüne döküyoruz. Kaşar peyniri rendesi ile üstünü kapladıktan sonra fırına veriyoruz. Afiyet olsun :)




1 yorum: