22 Ağustos 2014 Cuma

Köri Soslu Tavuk



Merhaba hanımlarrr. Yine güzel bir tarifle karşısınızdayım. Yemeklerden en sevdiğim tavuk yemeğidir.Her türlüsünü her şekilde yerim. Kırk gün yesem yine bıkmam o kadar yani. Bu tarifi biraz geç farkettim ama olsun. Lezzetine bayılıyorumm. Tavuklar o kadar yumuşak, o kadar lezzetli ki uzun bir süre favoriniz olacak. İşte malzemelerimiz:




  1. 4 adet tavuk pirzola ( kişi başı 2 adet düşecek kadar miktarı artırabilirsiniz)
  2. 1 paket mantar
  3. 2 adet kırmızı sivri  biber
  4. 2 adet yeşil sivri biber
  5. 1 tatlı kaşığını doldurmayacak kadar köri
  6. 1 kutu krema
  7. Zeytinyağı
  8. Tuz

Yemeğimiz aslında hem kolay hem zor. Zorluğu şu ki vakit alıyor. Vakit almasının tek sebebi de pirzolaları kemikden ayırıp jülyen biçimde doğramak zorunda kalmak. Ve mantarları soymak. Ben mantarları yıkamayı değil  saplarından ayırıp üst kısmını ellerimle soymayı tercih ediyorum. Bu yüzden zahmetli. Ama siz kasabınıza butlarınızı doğrattırırsanız aslında çok basit.

Tavuklarımızı jülyen doğradıktan sonra bi tavaya çok az miktarda yağ koyup kızdırıyoruz. Sonra kızan tavaya etlerimizi koyup harlı ateşte 2-3 dk karıştırdıkdan sonra altını kısıyoruz ve etlerimizi kısık ateşte pişiriyoruz.Bu sırada biberlerimizi de yıkayıp jülyen doğruyoruz. Mantarlarımızı ise hazırlayıp yine dilimliyoruz.





Etlerimiz biraz piştikten sonra biberlerimizi ekliyoruz. Biberlerimizi yumuşayınca ise mantarlarımızı ekliyoruz. Tavanın üstünü kapatırsanız yemeğimiz daha iyi pişecektir. Eğer çok sulanma olmuşsa ve mantarlarımız pişmeye hazır hale gelmeye başlamışsa suyunu süzebilirsiniz. Hafif kızarmış tavuk etlerimiz daha lezzetli oluyor. Üstelik çok pişen biberlerimiz eriyip yok oluyor. Bizzat denenmiş ve onaylanmıştır. Genellikle suyunu çekmesini beklemiyorum.Çünkü gerçekten çekmiyor. Ben hep döküyorum suyunu.Mantarların ise ağızda gıcırdamasından hoşlanıyorum. Siz hoşlanmıyorsanız mantarları eklemeden etlerin suyunu önce dökün mantarları ekledikten sonra suyunu çekmesini bekleyin. Tuzunuzu ekleyin. Mantarlarımız pişip etlerimiz hafif kızardıktan sonra diğer tarafta bir cezveye kremamızın hepsini boşaltın ve kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra körimizi ekleyip özdeşleşmesini yani sarı bir krema haline gelmesini bekleyin. En son olarak da kremayı etlerin üzerine döküp bir güzel karıştırın ve ocağın altını kapatın. Bayılacaksınız. Afiyet olsun :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder