1 Şubat 2016 Pazartesi

Fırın Kebabı




Kızlaaaar öncelikle foto için çok üzgünüm. O kadar mis kokuyordu ki fotosunu çekmeyi akıl edemeyip direk yemeye başladık. Ve bir damlacık bile kalmadan bitiverdi.:( Ama tadı inanılmaz lezzetli. Mutlaka denemelisiniz.

  1. 300 gr kadar dana kuşbaşı
  2. Yarım patlıcan
  3. 2 adet sivribiber
  4. 10 adet mantar
  5. 10 adet sarımsak
  6. 1 adet patates
  7. 5-6 adet çeri domates
  8. Tuz, karabiber,kekik
  9. Tereyağı
  10. Maydonoz
Öncelikle bu yemek 3 kişilik onu söyleyim. 3 kişilik ama maşallah eşimle bana anca yetti.Bizim borcamın boyutu en küçüklerinden. Siz istersenz miktarları artırabilirsiniz. Patlıcan, biber, domates,mantar ve patatesleri küp küp doğrayın.Sarımsakları ikiye bölün.  Etlerimizi de ekleyip bir güzel karabiber ve tuzla harmanlayın.En üstüne kekik serpin ve 3 küçük parça tereyağını üstüne koyun. Sıvıyağ kullanmıyoruz. Tamemen sebzelerin özellikle domatesin ve etin kendi suyuyla pişecek. Üzerini önce yağlı kağıtla sonra aliminyum folyoyla kaplayın. Yaklaşık 1 saat bu şekilde pişsin, Sonra üzerini açın ve yarım saat kadar da bu şekilde pişirin. Üzeri azıcık kızarsın. Pişince üzerine maydonoz ekleyin. Afiyet olsun :)

3 yorum:

  1. Ayyy afiyet olsun. Ben bu tür yemekleri genelde az pişirip sonra fırına atıyorum. ama bu şeklini de deneyeceğim ^.^ Bizde de 3 kişilik yemekler bitiveriyor bazen anlamıyorum :))))

    YanıtlaSil
  2. Harika bir tarif. Sayenizde kilo alacağız.

    YanıtlaSil