11 Temmuz 2015 Cumartesi

Tatlı Şöleni ( Limonlu Cheescake- Çilekli Parfe- Muzlu Mini Yaş Pastalar)


Selam kızlarr 
Ramazan ramazan yapılır mı bilmem ama geçen gece misafirlerimi iftara çağırdım, hamaratlığım tutuverdi, bir değil 5 çeşit tatlı yapmak istedim. Şöööleee açık büfe tatlı şöleni yapalım dedim. Daha önce ikisinin tarifini paylaşmıştım. Pembe cam fanusun içindeki afyon lokumu ( başkalarının deyimiyle saray sarması) tarifim için buraya tık tık







Baştaki cam fanusun içindeki truffların tarifi için de buraya tık tık
Gelelim diğer tariflerimize.





Çilekli parfe
Malzemelerimiz:
  1. Yarım kilo çilek
  2. 1 kutu krem şanti
  3. 1 su bardağı süt
  4. 3 çorba kaşığı yoğun kıvamlı yoğurt
  5. 3 çorba kaşığı toz şeker
Öncelikle yıkadığımız ve saplarını temizlediğimiz  çilekleri şekerle birlikte bir blender aracılığıyla güzelce eziyoruz. Pütürsüz hale gelinceye kadar çırptıkdan sonra sütle hazır hale getirdiğimiz şantiyide ekliyoruz. Son olarak yoğurdumuzu da ilave ediyoruz. Streç filme sarıp şekil de verebilirsiniz benim gibi muffin kalıplarına da koyabilirsiniz. Ben kalıpları tercih ettim çünkü strece sardıktan sonra kesmesi zor olabiliyor, böyle daha kolay çıkıyor. Ya da direk kalıpların içinden yiyebilirsiniz. Buzlukta en az 1 gece bekletin. Çilekli dondurma gibi yazın serin serin tüketebileceğiniz bir tatlı. Buzlukta uzun süre de durabiliyor.




Limonlu Cheescake
Not: Aşağıdaki tarif daha önceki paylaştığım tarifle aynı olduğu için direk kopyala yapıştır yaptım.Burada sadece limon sosunu ilave edeceğim. Detaylı foto ve önceki tarif için tık tık
Malzemelerimiz:


  1. 2 paket burçak bisküvi
  2. 80 gr tereyağı
  3. 500 gr labne 
  4. 1 kutu krema
  5. Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
  6. 2 yemek kaşığı un
  7. 1 paket vanilya
  8. 1 çorba kaşığı limon suyu
  9. 3 yumurta
Öncelikle bisküvilerimizi kırarak eritilmiş tereyağı ile kelepçeli kalıbımızda iyice yoğuruyoruz. Un ufak olup kıvama geldikden sonra elimizle bastırarak kalıbımızın tabanına yayıyoruz ve kalıbın şeklini veriyoruz.


Dolgumuz için bir kapta labne, krema ve şekeri iyice çırpıyoruz. Tavsiyem mikserle değil elinizle çırpmanız. Çünkü makineyle biraz cıvıklaşabiliyor. Daha sonra un, vanilya ve limon suyumuzu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. En son olarak da yumurtalarımızı ilave ediyoruz. Burda püf noktamız yumurtaları tek tek ilave etmek. Yani bir yumurta kırıp iyice çırpıyoruz sonra diğer yumurtamızı koyuyoruz.. Dolgumuz hazır olduktan sonra hazırladığımız kelepçeli kalıbımızın üstüne döküyoruz. 


Fırına koymadan önceki püf noktamız ise mutlaka üstünü aliminyum folyo ile kaplamak. Çünkü üstü yanabiliyor. Kaplamamıza rağmen kenarlarının hafif yandığını görceksiniz ama bu tatlımıza ayrı bir lezzet katıyor.45 dk fırında pişirden sonra fırınınızı kapatın ve kapağını açıp tatlıyı bir 45 dk daha içeride bekletin.Sürelere tam olarak uymanız tavsiyemdir. Sonra tatlımızın ağzını açıp soğumaya bırakabilirsiniz. 

Limonlu sos için:
  1. 1 buçuk su bardağı limon suyu
  2. 1 su bardağı su
  3. 1 buçuk çorba kaşığı nişasta
  4. 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  5. 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Malzemelerin hepsini karıştırarak ocakta pişirin. Ilıyınca soğuyan cheescakeimizin üstüne dökün. Tatlının bir gece dolapta beklemesi tavsiyemdir. Yoksa dolgusu istenilen kıvamda olmaz.





Minik Muzlu Yaş Pastalar
Aslında bu tarifle pek çok değişik görünümlü tatlı yaptım. Hepsi de nihayetinde yaş pasta.Malzemeler aynı.Bakmak isterseniz

Çikolatalı pasta için tık tık
Çilekli pasta için tık tık
Şeker hamurlu minik pastalar için tık tık
Muzlu rulo pasta için tık tık
Şeker hamurundan bir diğer pasta için tık tık

Gördüğünüz gibi bu tarifle çok güzel yaş pastalar ya da rulo pastalar hazırlayabilirsiniz. Kıvamı tadı harika. Hatta benim gibi şeker hamuruyla süslemeler deneyebilirsiniz. Hatta geçenlerde bir arkadaşım çocuğu için şeker hamurlu pasta yapmamı rica etti. Konsept ise Beşiktaş idi. Elimden geldiğince bi şeyler yapmaya çalıştım.


Gördüğünüz gibi artık sipariş de almaya başladım :p Şaka tabi. Yine ay uğraşamam girip linklere tıklayamam diyorsanız sizin için tarifi kopyala yapıştır yapıyorum.

Keki için malzemelerimiz:
  1. 4 yumurta
  2. 1 su bar. şeker
  3. 1 su bar. un
  4. Yarım çay bar. sıvıyağ
  5. 1 paket kabartma tozu
  6. 1 paket vanilya
  7. Kakao
Kekimizin malzemelerini karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen tepsimizle önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Kreması için:

  1. 1 yumurta
  2. 3 su bar. süt
  3. 5 yemek kaşığı şeker
  4. 2 yemek kaşığı un
  5. 2 yemek kaşığı nişasta
  6. Kakao
Kreması için malzemelerin hepsini karıştırıp soğumasını bekliyoruz.

Kekimizin üstüne tüm kremayı sürüyoruz. Daha sonra minik minik kareler kesiyoruz. İki minik kareyi üst üste koymadan  önce arasına muz dilimleri koyuyoruz.Üstüne de kalın bir muz dilimi kondurup üstüne çikolata sosu koyuyoruz.


Umarım tariflerimi deneyip memnun kalırsınız. Ben çok kaldım. Afiyet olsun :)










1 yorum:

  1. Ne kadar da güzel hazırlamışsın her şey, bayıldım gerçekten de ^^ Çilekli parfeyi tarifinden yapmayı düşünüyorum, limonlu cheesecake ise her zaman favorim, onu da deneyeceğim :)) Ellerine sağlık ^^ Olsa da yesek yumy yummy :)

    YanıtlaSil