12 Temmuz 2015 Pazar

Nefis Akşam Yemeğim :)( Kıymalı Makarna-Tavuklu Krep-Patlıcan Kumpir-Fırında Kaşarlı Patates)



Valla bu aralar tarifleri ard arda verir oldum kızlar kusura bakmayın. Bu aralar fırsat bulup bloğa giremeyince ben peş peşe veriyim dedim. Haydi tariflere:

Kıymalı Makarna:
  1. Makarna
  2. 100 gr kıyma (2 kişilik)
  3. 1 adet soğan
  4. 2 diş sarımsak
  5. Karabiber, tuz, isteğe bağlı kimyon
  6. Maydonoz
  7. Salça
  8. Tereyağ
Makarnalarımızı suda haşlayıp  suyunu süzdükten sonra üstüne 1 kaşık salça ve 1 kaşık tereyağ ilave edin ve salçalı makarnamızı hazırlayın.

Diğer bir yandan kıymamızı soğan, sarımsak, baharatlarla kavurun ve altını kapatınca maydonozu ilave edin.Kıymalı harcı makarnamızın içine katın.

Diğer tariflerime de göz atmak ister misiniz?
Ton balıklı makarna için tık tık
Patlıcan soslu makarna için tık tık
Fırında beşamel soslu kıymalı makarna için tık tık


Tavuklu Krep
  1. 3 adet pirzola tavuk( göğüs tercih etmeyin,sert olabiliyor)(2 kişi için)
  2. Zeytinyağı
  3. Tuz
  4. Beşamel sos (az miktarda 1 e 1 ölçülerde)
  5. Krepler için 1 adet yumurta, un ve süt
  6. Üstüne kaşar peyniri
Tavuklarımızı jülyen biçimde doğrayın ve az miktarda kızfgın yağda 2-3 dakika pişrip ocağın altını kısın ve kısık ateşte sularını salıp çekinceye kadar tavukları pişirin. Pişince tuz dökün.

Diğer yandan kreplerimizi ve beşamel sosunuzu hazırlayın. Beşamel sosun yarısını tavukların içine dökün ve tavuklarla harmanlayın. Tavukları kreplerin içine paylaştırın ve bohça şeklinde katlayıp üstüne kalan beşamel sosunu dökün.Üstüne de kaşar peyniri ilave edin.

Diğer tavuklu tariflerim için:
Tavuklu orman kebabı için tık tık
Köri soslu tavuk için tık tık





Fırında Kaşarlı Patates

Öncelikle patateslerimizi 1 saat kadar fırında közleyin. Közledikten sonra ortadan ikiye bölün ve bir tatlı kaşığı yardımıyla içini kabuğunu zedelemeyecek şekilde çıkartın. Çıkardığınız içlere tuz, tereyağ ve kaşar peyniri ilave ederek karıştırın ve yerine tekrardan koyun. Üstüne kaşar peyniri rendesi de ilave etmeyi unutmayın.






Patlıcan Kumpir

Patlıcanları ocakta değil fırında üstüne bıçakla 2-3 delik açtıktan sonra közleyin. Közledikten sonra yarın ve içine tuz, tereyağ ve kaşar peyniri rendesi ilave ederek bir güzel karıştırın.İsterseniz kumpir malzemelerinden istediklerinizi koyabilirsiniz. Ben sade kaşarlı yapmayı tercih ettim.

Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder