3 Ocak 2015 Cumartesi

Islak Kurabiye


Daha önce hiç tattınız mı bilmem ama ben kurabiyelere karşı biraz önyargılı olsam da bu kurabiyeden çok daha öte bi lezzet. Browni mi desem ıslak kek mi desem yok yok ikisi de değil :) Daha önce hiç denemediğim bi tarifti. Ama öyle lezzetli ki bir çırpıda bitiveren bu tatlıyı evde de eşime tattırmak için bugün denedim. Akşam akşam yapılmaz biliyorum ama çoooookkkk güzel oldu. Diğer ıslak kurabiyeler bazen sert olabiliyor ama bu tam da ilk yediğimde beğendiğim kadar lezzetli oldu. Değişik tarif arayanlara duyrulur. Bu tariften yaklaşık 15 adet kurabiye çıkıyor. Siz fazla olsun derseniz iki katı uygulayın.Ben yine göz kararı yaptım kızlar ama sizin için yaklaşık değerleri bulmaya çalıştım :) Tarifim:


  1. 75 gr sanayağı
  2. Alabildiğince un
  3. 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  4. 1 yumurta
  5. 1 paket vanilya
  6. 1 paket kabartma tozu
  7. Yarım su bardağı pudra şekeri
  8. Alabildiğince kakao
Islatmak için:
  1. 1 su bardağı süt
  2. 1 çay bardağı şeker
Öncelikle oda sıcaklığındaki yağı unla bir güzel harmanlıyoruz. Daha sonra kalan bütün malzemeleri ekleyip ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu minik minik yaklaşık 15 tane çıkacak kadar yuvarlıyoruz ki onlar kabarıp kocaman oluyorlar. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Üzeri çatladığında zaten piştiğini de anlayacaksınız ama yine de bıçak batırmayı ihmal etmeyin siz.

Pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra bir cezvede süt ve şekeri ısıtıp şekeri bir güzel eritelim. Sıcak sütümüzü soğumuş kurabiyelerimizin üstünde gezdirelim ve sütü çekmesi için 10 dk bekleyelim. Elinizle almaya kalkışmayın zira ben acele edip tabağa almak istediğimde biraz dağıldılar, bu yüzden buzdolabında en az 1 saat beklesin. Daha sonra üstünü hindistan ceviziyle süsleyip afiyetle tüketebilirsiniz. Şu sıralar favorim olacak gibi duruyor. Siz ne dersiniz kızlar, denediniz mi deneyecek misini? :) Afiyet olsun :)

4 yorum:

  1. Hiç yemedim görmediğim bir kurabiye,tatlı olan herşey gibi buda ilgimi çekti.Mutlaka deneyeceğim.
    Paylaşım için teşekkürler.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bende yaptım bu tariften süper oluyor.elinize sağlık.ama ben değişiklikler yapmıştım.Adı her ne kadar değişik olsada.ben kolay brownie olarak biliyorum.sayfama beklerim sizide. www.mutfakhazinem.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Yaptım süper olduu :)) teşekkürler tarif için :)

    YanıtlaSil