Kızlarrrr tantuniye bayılan biri olarak nefis bir tarifle karşınızdayım. Ben parmaklarımı yedim desem yeridir. Siz de sevenlerdenseniz bir de mutlaka evde deneyin derim. İşte tarfimiz:
- Yarım kilo kuşbaşı et
- Zeytinyağı, tuz, kırmızıbiber
- Maydonoz
- Lavaş
Öncelikle kuşbaşı etlerimizi daha da minik parçalara bölmemiz gerekiyor. Mümkün olduğunda küçültmeye çalışın. Daha sonra bir tencere 15-20 dk kadar suyun içinde haşlayın. Haşladıktan sonra teflon bir tavaya alıp hafif kızarana kadar kavurun. Hafif kızarınca içinde haşladığımız et suyundan 3-4 kepçe koyup suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Su çekildikten sonra sıvı yağ döküp biraz daha güzelce kavuralım ve tuzunu kırmızı biberini ilave edelim. Altını kapadıktan sonra doğradığımız maydonozları da ilave edip sıcakken lavaşımızı üstüne kapayıp kokusunun sinmesini sağlayalım. Son olarak lavaşımızın çine koyup dürüm yapalım. Anlatırken bile insanın canı tekrar tekrar yemek istiyor. Afiyet olsun :)
Yalnız senin tantunin bol malzemeli olmuş. Ellerine sağlık ;)
YanıtlaSil:) bol bol tadina varalim dedik :p
YanıtlaSil