6 Ocak 2015 Salı

Mantarlı Patates Graten



Çok nefis bir tarifle yine karşınızdayım :) Pilavın, et yemeklerinin, balıkların yanına  ya da isterseniz tek başına tüketebileceğiniz nefis bir yemek. Mutlaka deneyin derim. İşte tarifimiz:


  1. 4 adet büyük boy patates
  2. 2 paket mantar
  3. 1 kutu krema
  4. Kaşar peyniri


Patateslerimi yuvarlak bir şekilde dilimleyelim biraz yağ ve tuz dökerek elimizle karıştıralım. Mantarlar çabuk pişeceğinden patatesleri önceden fırında biraz pişirelim. Hafif piştikten sonra dilimlediğimiz mantar ve krema ile birlikte yağladığımız borcama patatesleri koyalım. Pişmesine yakın üzerine kaşar rendesi dökelim. Arzu ederseniz sarımsaklı da yapabilirsiniz. Ben bu borcamın yarısından fazlasını yedim desem :) Afiyet olsun :)

7 yorum:

  1. Mantara bayılırım, çok istedi canım! Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha tesekkur ederim cnm benim mantar en sevdiklerimden :)

      Sil
  2. Bir hayli hoş görünüyor gerçekten...mutlaka denenmeli :-)

    YanıtlaSil
  3. Ne enfes bir görüntü o öyle... Yine döktürmüşsünüz elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Mantarı çok severim patatesle de harika olmuştur Ellerine saglık canım

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil