12 Ocak 2015 Pazartesi

El Açması Ispanaklı Börek





Elde açılan böreğin lezzeti bir başkadır kızlar, kolları sıvadım hazır tatilde sıcacık çayın yanına güzel bir börek açtım. Çok da güzel oldu, 1 tepsi anında bitti. İşte tarfimiz:


  1. 3 yumurta( birinin sarısı üzerine sürülecek)
  2. 1 yemek kaşığı yoğurt
  3. Yarım su bardağı süt
  4. Yarım çay bardağı sıvıyağ
  5. Alabildiğince un
  6. Tuz
  7. 1 paket kabartma tozu
  8. Su
İç harcı için:
  1. 2 demet ıspanak
  2. 1 adet soğan
  3. Tuz
  4. Arzu ederseniz peynir
Hamurumuzun tüm malzemelerini karıştırıp kulak memesi kıvamında  bir güzel yoğuruyoruz. Dinlenmesi için  üstüne bir bez koyup kenara ayırıken o sırada ıspanakları yıkayın, Yağda soğanları kavurduktan sonra doğradığınız ıspanakları da ekleyin, tuzunu koyun.
Hamurumuzu eşit bezelere ayırın. Ben 2 kişilik hazırladığım için 3 parçaya ayırdım. Her bir parçayı incecik açıp üstüne zeytinyağı sürdüm. 




Zeytinyağı sürdüğümüz hamurumuzun her tarafına ıspanaklı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarıp gül böreği gibi etrafında dolayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirin, sıcak sıcak tüketin. Afiyet olsun :)


7 yorum:

  1. ellerinize sağlık gerçekten çok güzel gözüküyor zaten ıspanaklı böreğe bayılırım bide el açması olunca gerçekten canım çekti :((

    YanıtlaSil
  2. hayatta beceremem bu kadar güzel birşey yapmayı
    ama bu bakıp bakıp takdir ederek iç çekmeme engel değil

    ellerine sağlık :-)

    YanıtlaSil
  3. El açmasının da lezzeti bi harika oluyor yaa. elinize sağlık....

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğiiiim :) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil