12 Kasım 2015 Perşembe

Bir Blogger Sitemi :(

Blogger olalı bir yılı geçti. Benim için inanılmaz bir deneyim oldu. Çookkkk uzun zamandır blogları severek takip ediyordum ve her seferinde ben de yazmalıyım ben de yazmalıyım diye hevesleniyordum. Ama gün geçtikçe blogger sayısı artıyordu ve ilk olamamaktan dolayı çok mutsuzdum. Her şeyin ilklerinden olmayı isterim, becerime ve yeteneğime güvenirim. Pek bi hevesle açamadım bloğumu o yüzden.. Bir sürü blog var ben okunur muyum ki diye düşündüm hep. Sonunda her şeyi boşverip kendim için açtım bloğumu. Önceleri sadece tariflerle başladım, çünkü mutfağı çok seviyorum. Tariflerimi paylaşmak istedim, en azından benim bir tarif defterim olacaktı. 
Sonra tariflerden moda ve kozmetiğe de yöneldim. Çünkü çevremde zaten süslü olarak tanınan biriyim, herkes beni alışveriş canavarı olarak bilir, paramın çoğunu kıyafete harcarım, vaktimin çoğunu kıyafet bakmakla geçiririm ve bundan inanılmaz keyif alırım. Makyaj yapmayı da çok severim tabiki. Neden bunları da paylaşmayım diye düşündüm. Tabi tariflerime hiç bir zaman ara vermedim.

Tabi ki hayatımın her anında bloğum yok, vaktimin çok az bir kısmını bloğa ayırabiliyorum. Çünkü ilgilenmem gereken bir evim, bir eşim ve bir de işim var. Hemen her şeyi paylaşamıyorum. Her aldığımı gösteremiyorum her yaptığım yemeği anlatamıyorum, elimden geldiğince uğraşıyorum..Mükemmel fotolar çeken bir fotoğraf makinem de yok malesef, telefonumun çektiği kadar. Akşam iş dönüşü vakit bulabildiğim için çoğu fotoğrafımı gün ışığı olmadan çekebiliyorum. Zannetmeyin ki bloğuma ilgisiz davranıyorum, böyle bir foto mu olur ne biçim fotoğraf bunlar diyenler olacaktır belki ama imkanlar ölçüsünde yapıyorum her şeyi ve dediğim gibi her şeyden önce kendim için yazıyorum.

Peki bunları neden yazıyorum. Çünkü okunmuyormuşum hissine kapılıyorum artık. Sadece kendime yazmak yetmiyor oldu. Her şey paylaştıkça güzel benim için. Arada yorumlar gelmiyor değil tabi ki, çok mutlu oluyorum. Ama çoğu bloggerden olumlu ya da olumsuz hiç bir tepki alamıyorum. Halbuki çoğunu takip ediyorum, her okuduğum yazılarını severek takip ediyorum, mümkün oldukça okunduklarını bilsinler, takip edildiklerini bilsinler diye yorumlar bırakıyorum. Ama geri dönüş alamıyorum. Şimdi diceksiniz ki yorum yazsalar nolcak, öyle olmuyor işte insan bi mutlu oluyor. Hele ki takipçi sayısı çok olan bloggerlar yeni yetme bloggerlara dönüp bakmıyorlar bile, değil takip etme yapılan yorumlara bile burun kıvırıyorlar sanki. Halbu ki onlar da başlarda bizim geçtiğimiz yollardan geçmediler mi? Onlar da bir zamanlar yeni yeni yazmaya başlamadılar mı? Anlayamıyorum bir türlü.

Bir etkinlik yapılıyor hep aynı bloggerlar gidiyor, başka blogger yok mu? Aynı ürünü defalarca tanıtıyorlar, e anladık diyosun. Artık reklamları da inandırıcı olmamaya başlıyor. Olumsuz eleştiri yapan yok. Bu etkinliklerde neden başka bloggerlara şans tanınmıyor. Ne kadar çok bloggerdan yorum duyarsam o kadar bi fikir oluşuyor kafamda benim. Hep aynı blogger isimleri. Gerçekten inanamıyorum artık. Tabi ki tüm bloggarlar aynı değil, gerçekten inandırıcı hakkaniyetli bloggerlarda var. Genel olarak anlatıyorum derdimi. Yanlış anlaşılmak da istemiyorum. Bu yazımla bizi neden etkinliklere davet etmiyorsunuz demiyorum başka kişilerin de yazılarını okumak istediğimi dile getiriyorum. Bi bakıyorum bi marka msj atmış belki 20 blog msjı kopyalayıp bloğunda paylaşmış. Tanıtım amaçlı evet anlıyorum ama bu da bana bi tuhaf geliyor.

Markalar deneme ürünlerini hep aynı bloglara yolluyor, zaten onlar denemiş, ellerinde oldukça var neden diğer bloggerlara şans tanımıyorlar. Tester ürün istediğimizde takipçi sayınızı söyleyin diyorlar. Her şey bu sayıyla mı alakalı yani.Takipçi sayımız da zaten normal seyirde artmıyor. İnsanlar bi çekiliş yapmadığınız sürece sizi takip bile etmiyor. Yazılarınız önemli değil ki, hediyeler önemli sanki. Ha bir de tarif blogları çok önemsenmiyor.Varsa yoksa kozmetik. 


Neyse canlar bloğumun şimdiye kadarki en uzun yazısı bu oldu, biraz içimdekileri anlatmak istedim. Umarım sıkılmamışsınızdır. Tek dileğim diğer bloggerlarında önemsenmesi.  Zaten ıng çıktı bloglar öldü. Ne eskisi gibi yazan var ne de yorum bırakan. Dinlediğiniz için teşekkürler..

24 yorum:

  1. İnan az bir zaman harcayarak istediğin yerlere gelemiyorsun tatlım, o yüzden çok dert etme, ben 2-3 defa çekiliş yaptım, ama sonra bıraktım, çekilişle seni takibe gelen, çekilişden sonra tekrar takipten çıkıyor zaten...:)

    YanıtlaSil
  2. Ah ah tam da kalbimden geçenlerin anlatımı olmuş, hepimizin dertleri ortak malesef ben de iki yıldır bloggerım ama dediğin gibi çekiliş varsa takip ediyorlar ve bir beğeniyi bile çok görüyorlar Instagramda değil ki bloga gelip de yorum yapsınlar :(( Takipçi satın alma diye bir şey varmış ben onu duydum, o bie dönüp bakmayanların çoğu bence takipçi satın almışlardır... Firmalar zaten bedavaya iğne bile vermek istemiyorlar ama dediğiniz gibi sürekli aynı blogger lara ürün gönderip duruyorlar, üzücü bir durum... Ben Instagram'da reklam olarak gönderilen ürünlerin olduğu fotoğrafları beğenmiyorum açıkçası, biliyorum ki reklam, biliyorum ki firma gönderisi :((( Ayrıca gerçekten emek veren ve kendince bir şeyler yapmak isteyen biz gibi blogger lar önemsenmiyor, varsa yoksa makyaj !!! Sanki dünyada makyajdan başka bir şey yok ? Çok kızıyorum ben de ama malesef durum bundan ibaret... Ben de artık kaygılanmayı bıraktım, sizin gibi evliyim ve öğretmenim çalışıyorum ben de, vaktim olunca çekiyorum ama takipçi sayısı hiçbir şey ifade etmiyor artık bana, güya 700 küsur takipçim var Instagram da gele gele on beğeni anca geliyor, keyiflerine göre yani, emeğe saygı sıfır! Yine blogda 200 küsur takipçim var yorum ben yazarsam geliyor... Kısacası emeğe kimse ne saygı gösteriyor ne de önemsiyor, ben de vazgeçtim artık kendi adıma bir şeyler yapma kaygısındayım... Yukarıdaki arkadaş gibi ben de iki üç çekiliş yaptım sonra vazgeçtim, çekiliş için bir defa gelen hiç gelmesin ne beğeni ne yorum varsa beleşçilik... En iyisi ben de kendim için çalışayım dedim, kendi aldığım ürünleri yazıyorum bloguma, kafama göre takılıyorum, sizlere de tavsiyemdir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Off ki ne offf ayni dusuncede olanlari gormek guzel durum bundan ibaret demek ki paylasmak anlamsiz tabi ki her blog bize hitap etmeyebilir ama edenlere de biraz hurmet etmek lazim biz yine de yazmaya devam edelim

      Sil
  3. Canım yazını okudum nacizane bir kaç fikir vermek istedim.yemek tarifleri çok okunmuyor diye birşey dusunmemelisin.yemek tarifleri her zaman dikkat çeker. Hatta benim için bonustur yemek tarifi yazılarım. Daha çok okuyucu çektiğine inanırım.Yanlız söyle bir durum var tam olarak istediğin okumaksa eğer bu konuda zamanından fedakarlık etmelisin.Çünkü internette ki yazılar tam bir derya ve senin one çıkman icin de biraz uğraş lazım. Yani yazımı ben yazdım hadi okusun diyemeyiz hiç birimiz.çünkü bunun bir çok istatistiği var. Google'ın seni on sıralara çekmesi için yapman gereken çok şey var.başta her gün düzenli bir şekilde yazı yayınlamak gibi.sana katılıyorum kozmetik olayı artık çoğu insanı sıkmaya başladı. Çünkü kozmetik şirketleri bu konuda çok fazla para harcıyor ve reklam yaptırıyor.blogunun verileri biraz duzeldikten sonra hem okuyucu seni buluyor hem de reklam verenler kendi ayakları ile sana geliyor.Bu sadece maddi olarak değil manevi olarakta seni mutlu ediyor birseyler başardığıni görüyorsun.
    En büyük püf noktaları düzenli yazı yayınlamak.her gün mutlaka ! Bu sekilde alexa verilerinde de öne çıkıyorsun bu da google da önlerde yer almaya başladığını gösterir. Sen öncü ol mesela bak yaşadığın şehirde yemek üzerine blog yazan kimler var onları bul bir buluşma ayarla.ilk buluşmaniz tanışma şeklinde geçsin. Sonra neden firmaların da katılacağı bir etkinlik duzenlemeyesiniz? Blog dünyası değişik .kimse kimseye bilgi vermez herseyi kendin öğrenmek zorundasın ne yazikki.Kimseden davet bekleme :) sen davet et ;) Umarim yardimci olabilmisimdir bu Yorumumla :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirdigin icin cok tesekkur ederim gercekten dikkate aliyorum ve gercekten de vakit ayirmaya calisiyorum ama her gun yazi yazmak bana gore imkansiz ben vakit bulamiyorum acikcasi her gun yazamayan ayda bir yazan blogger da var cok sevilen her gun yazan da var yalniz her gun yazanlari gorunce de arkadas bunlar calismiyo mu acaba diye geciriyo insan bir de sirf her gun yazayim diye bos anlamsiz seyler yazmak istemiyorum yazdi mi dolu dolu olsun okuyan guzel yaziydi bilgilendim aklimda sunlar kaldi sunu ben de alayim ya da suraya ben de gideyim ya da bu tarifi ben de yapayim desin istiyorum yoksa cikip tek bir ojeyi anlatan kisa bi yazi yazsam nolcak ki tek bi oje iste resmi yeter marka numarasi bitti intagramdan ne farki kaldi o zaman bulusmaya gelince cogu yakinimda oturan bloggerlara msj attim atmadim degil bulusalim tanisalim kaynasalim sonuc msjlarimi ciddiye bile alan olmadi tinlamadilar yani acikcasi oyle iste yine de tavsiyelerin icin gercekten minnettarim yardimci olanlari gormek fikir paylasimlari yapmak cok hos cok incesin

      Sil
  4. Bunları bu aralar bende düşünüyordum. Bazı blogcanlar burunları havada ne yoruma cevap veriyorlar ne de sen yorum yazmazsan gelip yorum yazıyorlar. Ben elimden geldiğince okuduğum herşeye günlük yorum yazarim.Aman sıkma canını. Oturup akşama kadar blogla uğraşacak değiliz. Bizi rahatlatan bir alan,hobi..Çekilişle takip eden de etmesin. Katılmıyorum da yapmıyorum da..Üzme kendini. .

    YanıtlaSil
  5. Beyaz Begonvil e katılıyorum hergün yazmak çok önemli alexa değerlerin çok önemli.bende 2 cocuk var inan gece onlar uyuduktan sonra yazıyorum yazılarımı blog işi sabır ve fedakarlık istiyor maalesef. Birde şuna inanıyorum kozmetik + yemek+ moda+ gezi hepsi iç içe olmamalı yemek blogunda kozmetik okumayı kimse istemez. Okuyucu 1 kere gelir bidaha gelmez. Görseller bile çok onemli. Kısaca önemli detayları atlamamak gerekiyor sen elinden geleni yap faydalı gordugun her bilgiyi özenerek paylaş gerisi gelir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisiniz ama bi insan hem yemek yapmayi hem de kozmetigi modayi sevemez mi sonucta bloglar kisilerin dusuncelerini yansitmali kisinin ta kendisi olmali bizim ozelimiz olmali benim blogum da benim ic dunyami yansitiyor beni anlatiyor takipvilerimin benim nereleri gezdigimi bugun ne aldigimi hangi makyaj malzemelerini kullndigimi bilmelerini istedigim gibi damak tadimi da bilmelerini isterim sirf reklam olsun ya da takipci sayisi artsin diye surekli ayni seylerden bahsetmek tuhaf gelio bana sadece kozmetik yazanlar dedigim.gibi tek bi oje icin yazi yazabiliyorlar ya da hic memnun kalmadigi halde bir urunden cok guzel gibi bahsedebiliyorlar sirf yazi yazmak icin milyon tane kozmetik urunu alip hepsiyle ilgili tek tek yazi yaziyorlar bense beni anlatiyorum evet kardesim su urunleri kullaniyorum memnunum bunu yiyorum guzel bir tadi var suraya gittim tavsiye ederim diyorum cunku bu benim beni takip edenler de her yonunle takip etsinler diyorum ama haklisin hepsi ayni anda olunca olnuyor insanlar tek bi seye odaklaniyorlar beni merak etmiyorlar ki urunleri merak ediyirlar beni napsinlar :)

      Sil
    2. Ayrica dedigin gibi guzel fotolar gerek ama makinem yok :) sanirim bu kadar ekmege bu kadar kofte misali oluyor her gun yazmaya da gayret edecegim elimden geldigince bakalim degisim olacak mi

      Sil
    3. Gülşah, benim de yaşam blogum var. Çok sıkıldım artık kozmetik okumaktan. Böyle olunca daha eğlenceli gibi geliyor. Yoksa yanılıyor muyum? Genelde sürekli aynı yemekleri yapan insanlara farklı yemekleri hatırlatmak hoş oluyor. İzlediğim, tavsiye edebileceğim filmleri, okuduğum kitapları yazmaya çalışıyorum. Bunun yanında eşimle gezmeyi sevdiğimiz için, biz de bloglardan yararlandığımız için gezi yazıları yazıyorum. Hatta hafta sonları mekan tavsiyelerim çok okunuyor. İnsanlar menüyü ve fiyatı merak ediyorlar. Kozmetik zaten vazgeçilmezim. Ben çok severek yapıyorum. Ama bu kadar ayrı telden çalmam mı az okunmamı sağlıyor acaba :(

      Sil
  6. Merhaba

    Kiminle konuşsam inan aynı sorun herkeste var. Az okunuyoruz. Çünkü millet okumaya üşeniyor. Instagram çok daha pratik geliyor. Şimdinin popüler bloggerlarının bir çoğu çekilişle ve firma desteği ile bu yere geldiler. Ayrıca hala bazı firmalar aktif olmayan bloggerlara tanıtım ürünü yolluyorlar. demek oluyor ki pr gerçekten zayıf.

    Ayrıca Alexa'da yalan olabilir, çünkü bunun da suyu çıkmış durumda. Paketi var satın alıyorsun Türkiye'de seni ilk 100 e bile sokuyorlar. Seyirci satın almak zaten eskiden beri olan bir yöntem.

    Benim en büyük eksiğim senelerce çok iyi bir blog okuyucusu iken, blog açmamam oldu. Şimdide istediğim şeyi yakalayamıyorum.

    Eğer nasıl artacağını bulursan, bizimle de paylaş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Aynen cnm ayni hata bende de oldu denelerce okudum ben niye acmadim ozellikle ceyiz hazirliklari sirasinda cok paylasimim olabilirdi ama ben asiri bet bagimlisi biri degilim sosyal hesaplarimi kapattim yenilerine de bulasmadim cunku neti acinca tum zamanim bilgisayar basinda gecmis oluyordu o zamanda hayatimdan cok sey gitmis oluyordu ama benim bi hayatim var bunu dusunmem lazim sadece hayatimdan bi kac parca ayrintiyi paylasabiliyorum ben her seye ragmen bu cizgimde ilerlemeye devam edicem senin de mekan tavsiyelerini dikkatle okuyorum emin ol benim cok isime yariyor inan

      Sil
  7. Merhaba canım seni çok iyi anlıyorum bloğumu açalı 1 yıl oldu . Ben de çalışan biriyim başarılı bir blogger olamak için kesinlikle bir düzene ihtiyaç var vaktinin tümünü harcayarak her gün uzun uzun yazmak yerine yazmak istediğin yazıları çok önceden hazırla ve günlük sadece girip paylaş hem vaktin yetmiş olur hem de bloğun okunmuş ve yabancı kalmamış olur bu da benden tavsiye olsun ! çünkü bazı blogger arkadaşlarım çok bencil hep ben diyor ve püf noktaları paylaşmıyor sadece kendisi bilin kendisi uygulasın ve herkes onu okusun işitiyor yanlış bir düşünce tabi ki !! umarım uzun olamamıştır. Sevgiyle kalın!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok mantikli toplu 10 yazi yazip kaydetmek sonra gun gun paylasmak lazim dogru diyosun tesekkurler :)

      Sil
    2. Kesinlikle katılıyorum. Ben evde olmama rağmen yazı kaydederek yazı yayını yaparım.blogger olarak düzenli yayın yapmak çok önemli çünkü. Fırsat buldukça da telefondan girip yazılarını g + da paylaşarak daha çok hit çekebilirsin :)

      Sil
    3. Kesinlikle katılıyorum. Ben evde olmama rağmen yazı kaydederek yazı yayını yaparım.blogger olarak düzenli yayın yapmak çok önemli çünkü. Fırsat buldukça da telefondan girip yazılarını g + da paylaşarak daha çok hit çekebilirsin :)

      Sil
  8. Diğer yorumları okuyamadım pek vaktim olmadığı için ama asıl sorun millet olarak okumamamızdan kaynaklanıyor bence. blogların okunmamasının sebebi bu.

    marka etkinliklerine aynı bloggerların gitmesi konusunda ben de katılıyorum ama bloggerlar'ın kendi düzenledikleri etkinliklere de halihazırda tanıdığı arkadaşlarını çağırmalarını da anlıyorum bir yerde. İstiyorsak biz de bir etkinlik yapabiliriz bence ^^

    20 blogger'ın aynı reklamı paylaşması da bumerang sayesinde oluyor sanırım. her paylaşım başına belli bir ücret alınıyor ve ücretin belli bir miktarın üstüne çıkınca hesabına yatırılıyor. çok küçük rakamlar olduklarını düşünüyorum ama belki belli bir süre sonra artıyordur, bilmiyorum.

    Ama kendim için yazıyorum diyorsan devam et bence. benim senin kadar bile takipçim yok ama evim, eşim, işim ve tezimin yanında yürütmeye çalışıyorum ve çok severek devam ediyorum ^^ geri dönüp baktığında yaptığın işi beğeniyorsan yola devam ;)

    sevgiler.

    bu arada pek yorum yazmasam da tariflerini ara sıra yapıp afiyetle yiyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahah afiyet olsun umarim befeniyorsundur valla bi etkinlik yapmak lazim bence de bi bulusma ayarlayip adini da biz de variz koymaliyiz :) en azindan bizim gibi dusunen ve cok taninmayan ama aslinda iyi cevherlerin oldugu diger blogerlara belki de on basacak bloggerlar oldugu gosterilir offf cok mu hizli girdim ne :p

      Sil
  9. zeynepcim canım arkadaşım blogunu hergun mutlaka zıyaret ediyorum ve her yazını zevkle okuyorum canını sıkma basarılı olacagına eminim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cnm arkadasim senin okudugunu biliyorum zaten bazen aklima kimse okumuyorsa gulnur okuyordur diye geciyo zaten sirf bu yuzden de yazmaya devam ediyorum cok opuyorum seni :)

      Sil
  10. zeynepcim canım arkadaşım blogunu hergun mutlaka zıyaret ediyorum ve her yazını zevkle okuyorum canını sıkma basarılı olacagına eminim

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten aklımdakileri bir bir yazmışsın. Siteminde çok çok haklısın. Çoğunlukla bende kendim için yazıyorum ama insan yinede okunduğunu bilmek istiyor :(

    YanıtlaSil