13 Kasım 2015 Cuma

Bir Göçmen Yemeği Damat Paçası




Resim için kusura bakmayın, tabaklara koymadan çekmeyi unutmuşuz. Hem doyurucu hem de salata çeşidi olarak misafirlerinize sunacağınız güzel bir yemek tarifiyle karşınızdayım. Malzemelerimiz:

  1. 7-8 adet tavuk but
  2. Tuz
  3. Tavuk suyu
  4. 2 yumurta
  5. 3 yemek kaşığı un
  6. 3 yemek kaşığı yoğurt
  7. 1 kahve fincanı sirke
  8. 3 diş sarımsak
  9. 3 adet yufka
  10. Kırmızı pul biber
  11. 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Öncelikle tavuklarımızı tuzlu suda haşlayın. Haşlanan tavukları didikleyin. Yufkalarımızı boş halde rulo yapın ve parça parça kesin. Parçalanmış yufkaları yağlanmış borcama sıkı sıkı dizin. 15-20 dakika kadar fırında tutun ki hafif kızarsın. Yufkalar fırındayken sosumuzu hazırlayalım.


3 su bardağı tavuk suyuna yoğurt, un, yumurta, sirke ve sarımsakları ekleyin. Güzelce çırpıp ocakta bir taşım kaynatın.


Fırından çıkan kızarmış yufkaların üzerine 3 kepçe tavuk suyu gezdirin. Daha sonra hazırladığımız sosun yarısını üzerine dökün, didiklenmiş tavukları koyun, kalan diğer sosu da tavukların üzerinde gezdirin. Tekrar fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine ocakta erittiğiniz kırmızı biberli tereyağ dökün. Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. İlginç bir tarif, deneyeceğim mutlaka:))

    YanıtlaSil