4 Eylül 2015 Cuma

Bu Hafta Arda'nın Mutfağı'ndaydık


Slm kızlar
Uzun bir aradan sonra arkadaşlarla yolumuz Karaköy'e düşünce ne yapmalı ne etmeli derken aklımıza sevgili Arda Türkmen'in yeni açtığı restorantı geldi. Arkadaşlarla güzel bir  İstanbul Modern sanat galerisi gezisi tamamladıktan sonra çok acıkmış karınlarımızı Arda'nın mutfağında doyurmak için sabırsızlandık.
İntagramdan takip ettiğimiz kadarıyla restorantın adı Forneria&Mükellef olarak geçiyordu. Kısa bir sürede yerini bulduk. Merkezi bir yerde. Bulmak hiç zor değil.
İçeri girdiğimizde bizi güleryüzlü personelleri karşıladı. Bu içten ve samimi davranışlarına hayran kalmamak elde değil.


İçerisi beklediğimden küçüktü. Yalnız iç dekorasyonu çok hoştu. Bizimle ilgilenen çok tatlı bir hanımefendi vardı. Yeni açılan restorantın burası olup olmadığını sorduğumuzda burası olmadığını söyledi. Bizim girdiğimiz yer çok eski restorantı Forneria, yeni açılan restorantı ise Mükellef idi. Her iki restorantta aynı binada. Aslında burası bir otel binası. Giriş katında Fornaria, teras katında ise Mükellef restorantı bulunuyor. 


Mükellef restorant daha çok meyhane tarzında imiş. Biz tercihimizi Forneria dan yana kullanıp, Mükellef'i de görmek amaçlı yemekten sonra terasa çıkmaya karar verdik.Arda beyin ise yukarda olduğunu duyunca bir an önce yemeklerimizi yiyip terasa çıkmak için sabırsızlandık.



Yemeklerden önce bir kaç foto aliim de sizler için bloğuma koyayım dedim :)


Yemeklerimiz gelene kadar hiç sevmediğim (yalan en bayıldığım) şeylerden biri geldi. Sıcacık ekmekler ve tereyağı. Ekmekler mis gibi peynir kokuyordu, tereyağına ise sarımsak katmışlar. Hiç aklıma gelmezdi. En kısa zamanda ben de deneyeceğim.


Ben tercihimi Forneria dana yahniden yana kullandım. Arkadaşım ise erikli dana yahni tercih etti. Her ikisinin de tadı mükemmeldi. Porsiyonlar oldukça büyük ve doyurucu. Et leziz bir yumuşaklıkta. Üstelik çok beklemeden geldi. Menüde çok az sayıda güveç, çok az sayıda balık vardı. Meğer asıl yemekler Mükellef de imiş de haberimiz yok :)





Forneria da daha çok pizza çeşitleri vardı. Diğer arkadaşımın tercihi Akdeniz pizza(patlıcanlı, enginarlı) oldu. O da oldukça lezizdi.



Yemklerimiz bitince teras katına çıkmaya karar verdik. Arda beyle karşılaşmak güzel olucaktı. Yalnız asansör açılınca camlı bir bölmeyi farketmeyince arkadaşım kafasını cama çarptı, bir an ne olduğunu şaşırdık, meğer binanın mimarıyla da aynı asansördeymişiz,küçük çaplı bir gülme yaşandı aramızda, ama içeri girince ağzımız açık kalmadı diil hani. İnanılmaz bir manzaraya sahip çok hoş bir yerle karşılaştık. İlk bakışta mezeler çarptı gözümüze. Çok çeşitli mezeler vardı. Arda Bey yoğun bir şekilde çalışıyordu ama bizi kırmayıp bir fotoğraf çektirdiği için çok teşekkür ediyoruz kendisine. Sonuçta tam yoğun bir vakitte gelmiştik .Neden burada yemedik ki diye bi iç geçirmedik değil ama hemen arkasındaki panoda yazan yemekleri ve mezeleri tatmak için sabırsızlanıyorum, en kısa zamanda tekrardan ziyaret edeceğim burayı.


Çevikliği ve samimiyetini hep takdir ettiğim ve takip ettiğim biri Arda Türkmen. Çoğu tarifini de denemişimdir ve hep başarı ile sonuçlanmıştır. İlham kaynaklarımdan biridir kendisi. Tariflerini denemeye de devam edeceğim hep.



Şu manzaranın güzelliğine bakar mısınız. Yaz bitmeden gelmeniz tavsiye olunur. Yemeklerin gerçek lezzetini işin ustasından yemeniz güzel bir deneyim olacaktır. Hepinize çikolata tadında günler dinliyorum  :)

2 yorum:

  1. yaaa bende çok severim kendisini iyi bi tesadüf olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Ayy ne iyi yapmışsınız.Sıcak samimi insan arda:))

    YanıtlaSil