Ayhh her ne kadar ekmek makinesinde ekmek yapımı diye bir başlık açsam da tarif makineye göre ama yapım fırında oldu. Sebep diye soracak olursanız makinemi ilk defa kullanmak üzere çalıştırdığımda sürekli sigortalar attı. Sanırım bir elektrik kaçağı sorunu var. Ben de mayalanan hamuru makinenin içinden çıkarıp ziyan olmasın diye fırına attım. Lezzeti çok güzeldi. Ancak çok çabuk bayatladı. Tabi makine de yapınca daha mı farklı bir lezzet, yumuşaklık, tazelikte olur bilemiyorum, kullananlar varsa ve yazarsa sevinirim. Bu haliyle fırından çıkar çıkmaz yemelere doyamıyor insan. Üzerine tereyağını sürüp sürüp yedik. Ekmek makinesi bozuk mu çıkar bilmem ama hiç üzülmicem insan böyle yağları sür sür ye kilo alır ayıl.
Tarifi kitapçıkdan bulup yaptım. İsteyenlere duyrulur.
Not: Ölçüler makinenin içinden çıkan kup bardak ve kaşık ölçeklerle yapılmalı.
- 3 kup bardak un ( kepekli un da olur)
- 1 kup bardak süt
- 2 büyük kaşık ölçek şeker
- 2 küçük kaşık ölçek tuz
- 2 küçük kaşık ölçek kuru maya
- 2 büyük kaşık ölçek zeytinyağı
Hepsini karıştırıp mayalandırıyorsunuz ve fırına veriyorsunuz ya da makinede yapıyorsunuz :) İsterseniz içine üzüm, ceviz ne koymak isterseniz koyuyorsunuz. İnsallah makinem yapılır da bir de makine de denerim. Üstelik tatlı hamurları da hazırlayabiliriz. Afiyet olsun :)
hem sağlıklı hem nefis .harikaa.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil