31 Mayıs 2015 Pazar

Arnavut Ciğeri




Selam kızlar
Siz de benim gibi ciğer sevenlerdenseniz ve bir türlü yumuşacık bir ciğer yapamıyorsanız alın size işin püf noktalı tarifi:

  1. Kuzu ciğer
  2. Un
  3. Tuz
  4. Kırmızı toz biber
  5. Kimyon
  6. Yağ

Ciğerlerimizi kesinlikle yıkamıyoruz. Sadece kanını akıtın yeter. Kuzu ciğer daha yumuşak olacağından dana ciğer tercih etmeyin. Bir kaba un, tuz ve kırmızı toz biberi karıştırıp ciğerleri bu karışıma bulayın. Bir tencerede yağı kızdırıp içine bu ciğerleri atın ve 2-3 dk kızartın. Sonra ciğerlerin yağını süzdürüp bir kaba alın.Üzerine un serpin.  Başka bir tencereye yeni bir yağ koyup kızdırın ve tekrardan ciğerleri bu yağda kızartın. Ciğerleri iki kez kızartıyoruz, böylelikle hem daha yumuşak oluyor hem de birinci yağdaki o unlu bulanık yağdan arınıyorlar. Ciğerleri ikinci yağda da 2-3 dk kızarttıktan sonra servis tabağına koyun. Üzerine kimyon serpin. Maydonoz ve soğanla servis edin. Afiyet olsun :)






7 yorum:

  1. ciğer yemem ama görüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sakatat yiyemiyorum ama enfes görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. açıkcası et tarzı ürünleri pek sevmem ama muhteşem gözüküyor eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aksine sakatat et bayilirim resmen yasama sebebim imreniyorum sebze severlere bi ben miyim acep deli gibi et seven kadin :( kilocuklar gelcek yakinda

      Sil
  4. Ben ciğerin bu haline bayılırım eline sağlık..

    YanıtlaSil
  5. harika yapmışsın zeynep eline sağlık.patatesler actfry dimi?ya ciğerinde az yağda olma şansı olsa keşke.ben de ciğeri unlayıp süzgeçte eler gibi ununu bırakmasını sağlıyodum.uzun zamandır yapmıyorum zaten.hemen denemeliyiz.Hafta sonu misafirlerim var iyi fikir :)

    YanıtlaSil
  6. Cigeri de actifryda yapabilirsin sekerim yagsizz istiosan

    YanıtlaSil