Selam kızlar
Siz de benim gibi ciğer sevenlerdenseniz ve bir türlü yumuşacık bir ciğer yapamıyorsanız alın size işin püf noktalı tarifi:
- Kuzu ciğer
- Un
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Yağ
Ciğerlerimizi kesinlikle yıkamıyoruz. Sadece kanını akıtın yeter. Kuzu ciğer daha yumuşak olacağından dana ciğer tercih etmeyin. Bir kaba un, tuz ve kırmızı toz biberi karıştırıp ciğerleri bu karışıma bulayın. Bir tencerede yağı kızdırıp içine bu ciğerleri atın ve 2-3 dk kızartın. Sonra ciğerlerin yağını süzdürüp bir kaba alın.Üzerine un serpin. Başka bir tencereye yeni bir yağ koyup kızdırın ve tekrardan ciğerleri bu yağda kızartın. Ciğerleri iki kez kızartıyoruz, böylelikle hem daha yumuşak oluyor hem de birinci yağdaki o unlu bulanık yağdan arınıyorlar. Ciğerleri ikinci yağda da 2-3 dk kızarttıktan sonra servis tabağına koyun. Üzerine kimyon serpin. Maydonoz ve soğanla servis edin. Afiyet olsun :)
ciğer yemem ama görüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilSakatat yiyemiyorum ama enfes görünüyor :)
YanıtlaSilaçıkcası et tarzı ürünleri pek sevmem ama muhteşem gözüküyor eline sağlık :)
YanıtlaSilBen de aksine sakatat et bayilirim resmen yasama sebebim imreniyorum sebze severlere bi ben miyim acep deli gibi et seven kadin :( kilocuklar gelcek yakinda
SilBen ciğerin bu haline bayılırım eline sağlık..
YanıtlaSilharika yapmışsın zeynep eline sağlık.patatesler actfry dimi?ya ciğerinde az yağda olma şansı olsa keşke.ben de ciğeri unlayıp süzgeçte eler gibi ununu bırakmasını sağlıyodum.uzun zamandır yapmıyorum zaten.hemen denemeliyiz.Hafta sonu misafirlerim var iyi fikir :)
YanıtlaSilCigeri de actifryda yapabilirsin sekerim yagsizz istiosan
YanıtlaSil