23 Ekim 2015 Cuma

Parfüm İncelemesi:Burberry My Burberry



Merhabalar
Parfüm konusunda çok şanslı biri değilim ne yazık ki, ne kullanırsam kullanayım bir türlü kokular ben de kalıcı olmuyor. Şişeyi baştan aşağı boca etsem de yine kokmuyor bu parfümler bende. Tabi ki bileklerime sıktığımda ve kokladığımda kokusunu alıyorum, kıyafetlerimde kalıyor. Ama böyle birinin yanından geçersin de buram buram mis kokar ya bazı insanlar, yok anacım ben de yok işte o. Anca biri dibime kadar girecek de öyle alacak o kokuyu. Kimi burnu keskin arkadaşlarım hissetseler de önemli olan benim hissetmem bence.

Neyse gelelim parfüm incelememize. Burberry nin geçen senelerde çıkardığı My Burberry serisi eşimin hediyesi. Ben genelde ağır kokuları severim, eşim de hafif kokuları.Bu ağır bir koku değil, ama çok hafif de değil. Belli bir süre sonra insana ferahlık ve temizliği anımsatan bir etki yaratıyor. Tanıtımında yağmur sonrası Londra sokaklarının kokusunu anımsatır deniyor.Notalarına glirsek;
Üst nota: Tatlı bezelye ve bergamot
Orta nota: Sardunya, altın ayva ve frezya
Alt nota:Şam gülü ve paçuli

Şamgülü bu arada kalıcılığı en fazla olan kokuların içersinde yer alan bir esasnmış duyrulur.






Şişesi çok hoş, oldukça kalın. Kapak bir kurdela ile süslenmiş. En çok da kapağı hoşuma gitti, leopar desenli. Şişe görünümleri benim için önemli, tarz yaratan kokuları seviyorum.
Kalıcılığına gelirsek, kime denettiysem günlerce kokusunun çıkmadığından bahsettiler.Aynı şekilde parfümleri vücudunda oldukça kalıcı olan eşime de denettim, gerçekten onda da 24 saat kaldı kokusu. Gel gelelim bana. Evet kokladığımda 24 saat ben de kalıyor, kıyafetlerimden çıkmıyor, ama bir sor bakalım yanımdakine geliyor mu kokusu. Anca yaklaşınca :( Bir gün elbet bende buram buram kokucam diyorum yazıma burda son veriyorum :) 



Şaka bir yana, herkesin kullanabilceği bir parfüm bu, ne ağır ne hafif. Her tende de farklı duruyormuş öyle söyledi parfümerici.Alınası bir parfüm. Fiyatına gelirsek hediyenin fiyatı söylenmez ama :) ben araştırdım dışarıda 430 tl olan bu parfümü internette 250 tlye kadar düşen fiyatlarla güvenilir sitelerden alabilirsiniz. Ya da yurt dışına çıkma fırsatınız olursa daha uygun fiyatlara da bulabilirsiniz diye düşünüyorum.Şişe boyutu 90 ml.
Herkese mutlu haftasonları, mis gibi kokulu günler :)

2 yorum:

  1. Takibe aldım tatlım seni :) Burberry kesinlikle idol parfümüm :) Weekend'ini çok kullanmıştım bu da ona benziyorsa çok güzeldir :) Birde sanırım kişi kendinde olduğu için kokuya alışıyor o yüzden kokuyu alamıyor.Mutlaka çevrene buram buram miss kokuyorsundur :)

    YanıtlaSil