31 Ekim 2015 Cumartesi

Haftalık Bakım Rutinim


Herkese merhaba
Bol resimli bir bakın rutinim sizleri bekliyorum. Her haftasonu kendime ayırabildiğim zamanlarda düzenli olarak yaptığım bakımlar şu şekilde:


Saçlarım çok işlem gördüğnden sıkı bir bakıma ihtiaycı oluyor. Düzenli perma ve boya ne yazık ki saçalrımı sertleştirip kurutuyor, haliyle çok yıpranıyor. Elimden geldiğinde bakım yapmaya çalışıyorum. Her banyoda mutlaka beni bekleyen bir saç maskesi vardır. Mutlaka haftada 2 kez maske yaparım.Genelde maskelerim en fazla 5 dk beklemeli olur. Arada ise Moshos Garden saç balsamını kullanıyorum. 


Balsamın kokusu çok hoş, sürümü kolay. En az 60 dk saçınızda bekletiyorsunuz. Yalnız balsam çok çabuk bitiyor, eğer uzun saçlıysanız tek kullanımda biter yani benden demesi. Saçlarınızdaki kuruluğu iyi derecede gideriyor, az önce tekrar yaptım, değil kuru yağlanmış gibi bir his uyandırıyor o derece yani. 

 

Gel gelelim dediğim gibi az önce ürünü bitirdim. Bi daha alcak mıyım, hayır. Daha önceki Moshos Garden yazılarımı da okursanız sebebini anlarsınız. Böyle saatlerce beklemek bana göre değil, düzenli olarak yapacak vakit bulamıyorum, yıka ve geç olmalı bana göre. Ayrıca arkadaş bu balsamı saçımdan aralayana kadar belki 10 kez şampuanlıyorum, o kadar yağlı ki kaynar su şart bi kere, geçmiyor. Uzun uğraş yani, sabırlıysanız öneririm, partik severlerdenseniz başka ürün deneyin derim.


Yıllardır değişmeyen bir ürünüm, saç bakım spreyim. Islak saçlarıma kolay taranması için kullanıyorum.




Saçlarımı kuruladıktan sonra mutlaka saç bakım yağı kullanırım. Uzun süredir Kerastase kullanıyorum. Memnunum.


Klasik saç bakımımın ardından her zaman olduğu gibi ya jöle, ya Toni&guy deniz tuzu etkili saç spreyi ya da köpük kullanırım. Bu hafta köpükten yana gidiyorum ve ardından klasik saç spreyim.


Yine düzenli olarak kullandığım ürünlerden biri kil maskesi. Haftada bir kere mutlaka yaparım.Ardından cildimi güzelce temizlerim. Cilt bakımına  gittiğim yerde önermişlerdi Soskın ürünlerini. Orada da bu ürünleri kullanıyorlardı.Biraz pahalı bir ürün. Paket halinde tüm setini almıştım. Tonik hariç o kadar bereketli çıktı ki 9 ay oldu hala jel, maske bitmiş durumda değil. Genel olarak setinden memnun kaldım, cildimi yatıştırdı. Tabi ki her üründe olduğu gibi bu da harikalar yaratmadı. Ama cildimdeki yağlanmayı önemli ölçüde azalttı, normalde elimi yüzüme değdiğimdeki o yağlı his 9 ay önce bitti. Bittiğinde tekrar alamacak mıyım bilmiyorum, cilt temizleyicilerinde hep aynı ürünlerle yola devam etmeyi sevmiyorum, sanırım yeni markalar deneyeceğim. 9 ay boyunca aynı ürünü kullanmak bile çok geldi bana. Cildim problemli olduğundan acaba daha iyisini bulur muyum arayışındayım hep.


Eşim uzun yılladır Vichy kullanıyor, bir dönem ben de kullandım, aşırı sivilce yaptı. Eşime göre önce sivilce çıkarıyor,3 aydan sonra sivilceleri kurutuyor. Yeniden kullanmaya korkuyorum açıkcası, belki biten temizleyicilerimin ardından buna başlarım.





Maskeye gelince çok güzel bir ürün ve bereketli. Yüzünüze sürüp 25 dk bekliyorsunuz ve yıkıyorsunuz. Yağ oranının azaldığını anında farkedersiniz.Dediğim gibi 9 aydır bu ürünü kullanıyorum.



Soskin biten toniğinden sonra şimdilik idare etmesi için Loreal tonik kullanıyorum, şimdilik memnunum ama tabi ki başka ürünle devam edeceğim.




Soskın serum ise düzenli kullanamadığım ürünlerden. Normalde her gece sürmem gerekir ama krem olayı bana göre değil. Haftalık bakımımda kil maskesi sonrası kullanıyorum.



Her gün makyaj öncesinde olduğu gibi haftalık maske ve serumdan sonra da yine güneş kremimi nemlendirme araçlı kullanıyorum.Bu kreme de resmen bayılıyorum.



Yine düzenli olarak kullanmam gerekn ama kullanamadığım göz kremim. Sadece haftada bir banyo sonrası kullanıyorum. Dolayısıyla pek etkisini anlayamadım :)


Her bonya sonrası mutlaka Dove ya da Nıvea spreylerini kullanırım.




Banyo sonrası klasik vücut losyonum. Mis gibi kalıcı bi kokusu var. Bu arada Nıvea nın duşta vücut kremini henüz denedim. Ancak yine de normal kremlerin yerini tutmuyor demesi.




Yine klasik banyo sonrası vücut spreylerim Madame Coco dan. Bu da oldukça bereketli bir ürün. Hala bitmedi.Parfüm yerine evde vücut spreylerini tercih ediyorum.


Her hafta banyoda mutlaka topuk törpüsü kullanırım. Oriflame den aldığım törpü yıllardır bana dayandı, hala da yeni gibi. Ve mutlaka vazgeçemediğim Neutrogena deep clean peelingini yaparım. 


Her hafta yine ayaklarıma mutlaka krem kullanırım. Uzun yıllar Oriflame ayak kremlerini kullanıyorum.Topuklarımı yumuşacık yapıyor.


Rengi ve kokusu çok güzel. Her banyo sonrası yapmak gerekir aslında ama haftada bi kere anca yapabiliyorum.İyice yedirip uzun süre yağı emmesi için ayaklarınızı uzatıp beklemeniz gerekiyor.



Rujlardan kuruyan dudaklarıma en güzel şey lip butter. 


Ama bir daha stick şeklinde olanını alacağım, yapış yapış hissei parmakalrımda sevmiyorum :)


Her hafta el ayak ve ayak tırnaklarıma Kalyon tırnak bakım yağını uyguluyorum, güzelce yediriyorum. Soyulam problemi olanlara tavsiye edilir. Çookkk uzun yıllardır kulllandığım bir ürün.















3 yorum: