28 Ekim 2015 Çarşamba

Balkabaklı Cheesecake Denediniz mi?



Slm kızlarr
Ay bu tatlı aşkı nolcak içimdeki bilmiyorum, kilolarla başım dertte. 36 bedenden 38 e çıktım artık, bu tatlı aşkıyla da daha da büyürüm heralde, aman bize bi spor lazım.
Yazın bir cafede tadımlayıp çok beğenmiştim bu balkabaklı cheesecakeleri, hemen evde yapmaya karar verdim. Tarif normal cheesecake tarifi, sadece içine kabak ekleyip, üst katmanına kabak püresi yapıyoruz. Eee limonlusu, böğürtlenlisi, çikolatalısı derken bu da favorilerimden biri oldu. Gelelim tarife:


Her şeyden önce 1 kg kabakla önce kabak tatlısı yapar gibi yapıyoruz. Kabakların üstünü toz şekerle kaplayın, miktarını göz kararı yaptığım için bilemiyorum, tüm kabakların üstüne tam olarak serpecek kadar dökmeniz yeterli.3-4 saat şekerlerin eriyip sulanmasını bekleyin. Sonra oldukça kısık ateşte kabaklar suyunu salıp çekinceye, yumuşayıncaya kadar pişirin. İşte kabak tatlımız hazırr :)


Bundan sonra normal cheesecake tarifimizi hazırlıyoruz. Yeniden yazmak yerine linkleri paylaşıyorum, önceki tatlılarımı da bir göz atmış olursunuz. Cheesecake malzeme ve tarifi için lütfen buraya veya buraya tıklayınız.


Labneli iç dolgumuzu kelepçeli kalıba döktükten sonra pişen kabaklarımızın bir miktarını küp küp kesip labneli iç harcın içine batırın, özellikle kenra kısımlarına denk gelecek şekilde koyun kabaklarımızı. Daha sonra tarifteki gibi ağzını kapatıp, fırına verin.Cheesecake soğuduktan sonra üstüne kalan kabaklarınızı püre haline getirip sürün. İşte tatlımız hazır :)





Valla kızlar kesinlikle denemeniz gereken bir tatlı. Hele bir de kabaklarınız lezzetliyse yemeyinde yanında yatın o kadar :) Herkese afiyet olsun...





5 yorum:

  1. görüntüsü mükemmel eminim tadı da öyledir :)
    bidolukozmetik.blgspot.com

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık:) Blogunuza üye oldum.Bende makyaj ve bakım üzerine yazıyorum.bende bloguma beklerim :) nurluguzellik.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  3. balkabağına bayılırım ama bu tarz tatlılarda kullanmaya yeni başladım...bir tavsiye sadece balkabağı kullanmak yerine beyaz çikolatayla bir ganaj yapıp kabağın içine eklersen harika bir tat oluyor. denemeni tavsiye ederim :) keşif etkinliğinde gördüm blogunu ben de beklerim bloguma :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, ben de geldim, elinize sağlık.
    Kabak olunca benim için tamamdır çok severim:)))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil