3 Kasım 2014 Pazartesi

Muzlu Rulo Pasta




Bu güzel tatlı için işte tarifimiz;

Malzemelerimiz:

  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 su bar. un
  4. Yarım çay bar sıvı yağ
  5. 1 kabartma tozu
  6. 1 paket vanilya
Malzemelerimizin hepsini karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen  tepsimizde kekimizi pişiriyoruz. Ben üzerine hafif desenler katması için bir miktar ayırıp kakaoyla karıştırdım ve bu az miktardaki hamuru yağlı kağıda rastgele döktükten sonra 2 dk önceden ısıtılmış fırında pişirdim,ondan sonra beyaz karışımı üzerine döktüm. 








Siz de isterseniz böyle yapabilirsiniz. Piştikten sonra soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.Kekimiz yumuşacık pofuduk pofuduk olacaktır. olacaktır.


Kreması için:
  1. 1 yumurta
  2. 3 su bar süt
  3. 5 yemek kaşığı şeker
  4. 2 yemek kaşığı un
  5. 2 yemek kaşığı nişasta
  6. 2 adet muz

    Krema için muz hariç malzemelerimizi karıştırıp ocakta puding gibi pişiriyoruz. Kekimizin içine koymak için soğumasını bekliyoruz.Ben hazır kremalardan daha lezzetli buluyorum bu tarifi.

    Kekimiz ve kremamız soğuduktan sonra önce kekimizin en başına kremamızın yarısını döküyoruz ve üstüne muzları koyup içine doğru bastırıyoruz, yani kremamızın içine gömülmesini sağlıyoruz.Kalan karışımı da kekimizin diğer taraflarına yayıyoruz. Muzlu kremalı taraftan rulo yapmaya başlayarak bir güzel sarıyoruz.



    Ben ilk denememde kremayı sadece en başına koyup diğer taraflarına sürmediğim için kekim ve kremam ayrı ayrı gibi oldu. Siz mutlaka kremayı her tarafa sürün.  Dolapta biraz daha bekletip afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun :)

    4 yorum:

    1. eline sağlık canım,takipteyim
      bir ricam var kelime doğrulamayı kaldırsan daha iyi olabilir.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. :) onerin icin tesekkur ederim ama kelime dogrulama zaten yok ogretmen oldugum icin istem disi dikkat ediyorum zannedersem :) yine de dikkate alicam

        Sil
    2. Eline sağlık canım çok güzel görünüyor canım çekti :)

      bu arada blog dünyasında yeniyim beklerim... http://pembemakyajcantam.blogspot.com.tr

      YanıtlaSil