4 Aralık 2014 Perşembe

Kremalı Mantarlı Makarna


Sanırım ton balıklı makarnamın pabucu dama atılacak. Ayıla bayıla yediğim çok sevdiğim ton balıklı makarna için buraya tıklayabilir pabucunu dama atacak tarif için de aşağıdaki yazıyı okuyabilirsiniz :) Makarna hiç sarımsaklı olur mu demeyin, öyle bir oluyormuş ki çok da güzel oluyormuş.

Malzemelerimiz:


  1. 2 kişilik makarna
  2. 1 paket mantar
  3. 1 kutu krema
  4. 3 diş sarımsak
  5. Zeytinyağı, tuz
 Makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz. Suyunu süzdürüp bekletiyoruz. Bir tavada doğradığımız mantarlarımızı yağda kavuruyoruz. Önceden suyunu çekmesini bekleyip sonra yağ ekelyerek kavurmayın. Mantarın o ağızdaki gıcırdaması için ben yağı kızdırıp mantarları ekliyorum. Siz bundan hoşlanmıyorsanız tabi ki önce suyunu çekmesini sağlayabilirsiniz. Çok az miktarda tuz ekledikten sonra sarımsaklarımızı da ekliyoruz. Son olarak kremamızı döküp bir güzel kaynatıyoruz. Hazır olan karışımı makarnalarımızın üstüne döküp karıştırdıktan  sonra yiyoruz. Afiyet olsun :)

3 yorum:

  1. ne kadar iştah açıcı bir tabak bu böyle. sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık..
    Bloguma da beklerim.. http://griipalyaco.blogspot.com.tr/

    Sevgiler..

    YanıtlaSil